TOP
Body Balance

Makkelijk klaarkomen met 14 soorten orgasmes voor de vrouw

Hoeveel soorten orgasmes vrouw

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 11 minuten van je tijd in beslag.

Je vraagt je misschien af hoeveel soorten orgasmes er zijn. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, dat zijn er veertien! Je zou denken dat klaarkomen voor een vrouw dan een eitje is toch? In dit artikel lees je alles over over het vrouwelijk orgasme; wat een orgasme is, hoe het voelt, over de 14 verschillende soorten orgasmes en over ejaculeren als vrouw, ook wel squirten genoemd.

Wat is een orgasme?

Voor de jongere of meer onervaren lezeressen onder ons, leggen we nog even uit wat een orgasme is. De meeste mensen kennen het orgasme als een ontlading van seksuele spanning op een piekmoment, waarbij er allerlei spieren in het lichaam samentrekken. Dit is een heerlijke sensatie, een ontlading waarbij je tintelingen door het hele lijf voelt en je nergens anders met je gedachten bent dan in dát moment. Tijdens een vrijpartij wordt hier vaak naartoe gewerkt, waarbij de man deze climax over het algemeen sneller bereikt dan de vrouw. Maar dat is juist waarom ik dit artikel schrijf, het kan ook anders, zeker met 14 soorten orgasmes!

Fysiologisch gezien gebeurt er een hoop tijdens een orgasme:

 • Een verandering in de bloeddruk
 • De lichaamstemperatuur gaat omhoog
 • Het hart gaat sneller kloppen
 • Er vinden spiercontracties plaats
 • Dopamine, serotonine en oxytocine komen vrij in de hersenen

Maar hoe voelt een orgasme?

Dat er fysiologisch een hoop gebeurt is één ding, maar hoe vóelt het nou in je lichaam? Welke sensaties zijn er waarneembaar in je lichaam? Men zegt dat als je twijfelt of je bent klaargekomen, je dan niet bent klaargekomen. Een orgasme kun je echt niet missen namelijk, daar zijn geen twijfels over mogelijk, ook al zijn er gradaties qua intensiteit. Een orgasme voel je van je tenen tot aan je kruin, waarbij er een lawine aan levensenergie vrijkomt die je niet kunt stoppen. Ik heb een aantal vrouwen gevraagd hoe zij hun orgasme ervaren.

Mijn orgasme voelt als de samenkomst van onze energie, van een vlammetje ontwaakt tot vurige brand, en laat elk deel in mijn lichaam schokken en tintelen totdat het laatste stukje begeerte is geblust.

Mijn lievelingsorgasme is het orgasme dat steeds maar wordt uitgesteld. Wanneer mijn lief en ik geen haast hebben en ik mijn gulzigheid steeds net weet te beteugelen. Steeds weer op het randje en dan de rem intrappen. Als het orgasme dan uiteindelijk komt is het super intens; dat heerlijke, pulserende gevoel in mijn yoni dat zich al tintelend uitbreidt via mijn bekkenbodem door mijn hele lijf. Mijn denken is uitgeschakeld en er is alleen nog maar dat moment. Vaak gepaard met tranen, gevolgd door een onbedaarlijke lachbui en een intens gevoel van bliss.

Hoe krijg je een orgasme?

Er is geen eenvoudig antwoord op de vraag hoe je een orgasme krijgt, omdat iedere vrouw en elk lichaam anders is. De een houdt van hard, de ander gaat voor zacht. Het feit dat er maar liefst 14 soorten orgasmes zijn is in elk geval hoopgevend, dan zou toch iedereen een orgasme moeten kunnen ervaren, ook al kost het sommige vrouwen wat meer tijd. Om echt te kunnen loslaten moet je in eerste plaats echt verbonden zijn met jezelf, voor je kunt verbinden met een partner. Onbewust kunnen er allerlei blokkades zijn, fysiek, emotioneel of energetisch, waardoor het niet lukt. Maar over het algemeen hebben de meeste vrouwen nog geen kwartiertje nodig voor ze een orgasme beleven.

| Lees ook: Energetisch reinigen bij seks en liefde; het waarom & 6x hoe |

Klaarkomen vrouw; nog geen kwartietje nodig

Een wetenschappelijk onderzoek uit 2018 onder 2.304 vrouwen meldde dat, zodra genitale stimulatie begon, vrouwen na gemiddeld 14 minuten een orgasme bereikten tijdens seks met een partner. Tijdens masturbatie had een vrouw gemiddeld 8 minuten nodig om tot een climax te komen. Een andere studie, gepubliceerd in 2020, schatte dat het tussen de 6 en 20 minuten duurde voordat een vrouw een hoogtepunt bereikte tijdens seks met een partner, met wederom een gemiddelde van 14 minuten. In deze studie gebruikten vrouwen een stopwatch om de tijd van volledige opwinding tot een orgasme te meten.

Het orgasme van vrouwen is echter afhankelijk van veel factoren, zoals de hoeveelheid en het type seksuele stimulatie, de algehele gezondheid van de vrouw, hoe zij over seks in het algemeen en haar partner in het bijzonder denkt, tevens hoe veilig ze zich voelt bij haar bedpartner om écht los te kunnen laten. Maar ook stress, vermoeidheid, medicatie en seksueel trauma kunnen een orgasme in de weg zitten.

14 soorten orgasmes vrouw

De titel van dit artikel geeft al aan dat er maar liefst 14 soorten orgasmes voor de vrouw zijn! Hoe leuk is het dan om hiermee te experimenteren. Zo kun je zelfs de meest saaie huwelijken of langlopende relaties nieuw leven inblazen. Ook als je moeite hebt met klaarkomen, is het interessant om heel gericht toe te werken naar deze 14 verschillende manieren van klaarkomen. Ik licht in elk geval alle 14 vrouwelijke orgasmes toe!

1. Clitoraal orgasme

Het meest voor de hand liggende orgasme, wat veel vrouwen dan ook (al dan niet regelmatig) zullen ervaren. Met maar liefst 8000 zenuweinden die precies op dat plekje samenkomen, is het vrij eenvoudig om door middel van stimulatie een clitoraal orgasme te bereiken.

2. G-spot orgasme

Bestaat de G-spot nou wel of niet? Daar zijn de meningen nog steeds over verdeeld. De gräfenbergplek of G-spot, vernoemd naar Ernst Gräfenberg, zou een erogene zone van de vrouw zijn. Stimulatie van de G-spot zou een heviger orgasme veroorzaken vergeleken met andere seksuele climaxen. De G-spot is enkele centimeters groot en bevindt zich aan de binnen-buikzijde van je vagina, op drie tot vijf centimeter van de ingang, vlak voor de A-spot (daar kom ik zo nog op). Het is een sponsachtig, ribbelig stukje weefsel, dat zich met vocht vult als je seksueel opgewonden bent. Of de G-spot bestaat of niet kun je maar op één manier achter komen….

3. A-spot orgasme

Dicht bij de G-spot ligt de A-spot. Deze bevindt zich diep binnenin de vagina, aan de buikzijde van de baarmoederhals. Ga op exploratie naar deze plek, die zich aan de voorkant van de vaginawand richting je navel bevindt, wanneer je al opgewonden bent en je lichaam in ontspannen staat is. Het verschil met de meer bekende G-spot is dat je de A-spot bereikt door diepe penetratie.

4. U-spot orgasme

De U staat voor urethra, oftewel de urinebuis. Zoals je weet, bevindt het zich tussen de clitoris en de vaginale opening. De urethra is langs drie kanten omringd door de clitoris, want de clitoris is maar liefst 10 centimeter groot, en zwelt op wanneer ze gestimuleerd wordt. Deze aangename zwelling ontstaat door cirkelvormige bewegingen te maken rond de urethra. De klieren van Bartholin beginnen vervolgens voorvocht te produceren, waardoor jij in the mood komt en ook via die weg een orgasme kunt bereiken.

5. Cervicaal orgasme

De cervix is een ander woord voor baarmoederhals en door middel van diepe penetratie is het mogelijk om een cervicaal orgasme te krijgen. Het gaat om de fornix posterior, die aan de achterkant van de vaginawand ligt, waar stevige druk op uitgeoefend dient te worden via diepe penetratie.

| Lees ook: Tantra training voor beginners: 9 feiten & fabels |

6. Anaal orgasme

Voorzichtigheid (en ervaring!) is geboden, maar ook een anale vrijpartij kan jou een orgasme bezorgen. Een beetje glijmiddel doet wonderen!

7. Kus orgasme

Van het stevige werk, naar het zachte werk; het kus orgasme. Het schijnt namelijk dat er in je lippen evenveel zenuwen als in de tepels zitten, dus in theorie zou het moeten kunnen! Even oefenen dus.

8. Tepel orgasme

Uit onderzoek dat gepubliceerd is in The Journal of Sexual Medicine blijkt dat, wanneer de tepels sensueel (of hard; net waar je lekker op gaat) gestimuleerd worden, deze erotische tinteling en seksuele ontlading in hetzelfde deel van de hersenen waarneembaar is, als het gevoel dat ontstaat wanneer je vagina, clitoris en baarmoederhals gestimuleerd worden en daar een climax uit voortkomt. Dus klaarkomen is ook mogelijk door de borsten, en specifiek de tepels, te stimuleren!

9. Erogene zone orgasme

De mens heeft meerdere erogene zones, zoals het tepelgebied ook één van die zones is. De meest gangbare zones komen in dit artikel sowieso al aan bod, want dat zijn naast te tepels: de vagina, mond, clitoris en de anus. Maar er zijn absoluut nog meer erogene zones het proberen waard:

 • Oren
 • Nek
 • Voeten
 • Onderrug
 • Navel
 • Billen
 • Binnenkant bovenbenen

10. Gecombineerd orgasme

Een gecombineerd orgasme is bijvoorbeeld mogelijk wanneer penetratie, stimulatie van de clitoris én aanraking van de tepels (of een ander plekje) tegelijk plaatsvindt. Deze intense over-stimulatie van allerlei gevoelige plekjes, creëert een zeer hevig orgasme. Overig iets anders dan het meervoudig orgasme.

11. Meervoudig orgasme

De meeste vrouwen ervaren hevige, kortdurende climaxen. Ook wel het piekorgasme genoemd. Het meervoudig orgasme daarentegen, bestaat uit een langere periode waarin je meerdere orgastische golven in een piekbeweging ervaart. De extatische flow van seksuele ontlading blijft maar komen. Hier kunnen enkele seconden tussen zitten, maar ook minuten. Het meervoudig orgasme is eigenlijk een herhalend piekorgasme, dat door de herhaling ook minder voorspelbaar wordt. Hoe ontvankelijker je bent voor sensuele aanraking en prikkels, hoe groter de kans op zo’n meervoudig orgasme.

12. Vallei orgasme

Het vallei-orgasme wordt ook wel de Rolls Royce onder de orgasmes genoemd. Het golft door je lichaam en kan uren duren. Niet alleen zorgt dit orgasme voor meer genot en energie, het heeft ook een helende en transformerende werking. Reinoud Eleveld is taoïstisch trainer en weet alles over transformatieseksualiteit. Hij stelt dat we in het westen vooral gericht zijn op voortplantingsseksualiteit, terwijl men in het oosten de helende werking van seksualiteit begrijpt én toepast. Reinoud leert je trainen en werken met de kracht van seksuele energie, waarbij het vallei orgasme centraal staat voor je eigen gezondheid en ontwikkeling als mens.

| Lees ook: Wat een 31-daags sacred sexuality retreat met mij heeft gedaan |

13. Mentaal orgasme

Je verwacht het misschien niet, maar je grootste seksorgaan is je brein! Alleen de gedachten aan iemand, in combinatie met de nodige visuele vunzigheid, kunnen je doen laten sidderen. Zo ben je misschien ook wel eens helemaal aroused wakker geworden na een sexy droom, met het gevoel alsof je zojuist bent klaargekomen. Dat zou zomaar kunnen, zelfs zonder fysieke aanrakingen!

14. Energetisch orgasme

Misschien wel de mooiste…een orgasme bereiken zonder fysieke aanrakingen, maar puur op energie. Energetische orgasmes vinden plaats in onze energetische lichamen. Als mens besta je namelijk uit vier verschillende lichamen: je fysieke lijf, je (denk)geest, je energetische lichaam en je spirituele lichaam. Twee van deze lichamen zijn yang (fysiek en mentaal) en twee yin: energetisch en spiritueel. Wanneer je je beseft dat alles energie is, we allemaal een energieveld om ons heen hebben en dat seksuele energie onze levensenergie is, begrijp je dat deze energie je ook een climax kan bezorgen. Met óf zonder partner.

Een kosmisch energieorgasme is een unieke staat of gemoedstoestand, die alle vooroordelen die we hebben over seks, seksualiteit, het orgastische potentieel en de uiteindelijke functie van seksuele energie, overstijgt. Eenvoudig beschreven, is een energetisch orgasme een full force flow van levensenergie door het gehele lichaam, waarbij elk lichaamsdeel tintelt en je hoofd duizelt. Het voedt je lichaam wanneer je leert om deze energie te kanaliseren en geleiden door je lichaam, in tegenstelling tot het piekorgasme dat vanuit het genitale gebied ontstaat en enkel naar buiten is gericht. Tantra practices kunnen je hierbij helpen.

Ejaculatie vrouw

Hoe zit het met de ejaculatie van een vrouw? Het mannelijk orgasme kennen we als een ejaculatie waarbij hij ‘zijn zaakje’ loost. Het heeft een praktisch doel, namelijk voortplanting. Een vrouw kan ook klaarkomen met een ejaculatie. Deze vrouwelijke ejaculatie is waarschijnlijk een souvenir van de evolutie, net als de tepels van de man. De man zoogt niet, maar heeft wel tepels. Dan kun je er maar beter leuke dingen mee doen. Dat geldt ook voor de ejaculatie van de vrouw. We kunnen er niks mee, behalve van genieten. De reden dat veel vrouwen niet kunnen ejaculeren, is misschien omdat het voor ons dus geen biologisch doel heeft. Maar oefenen loont!

Hoe kun je squirten?

Een vrouwelijke ejaculatie wordt ook wel squirten genoemd. Maar hoe doe je dat? Een vrouwelijke ejaculatie bereik je door de G-spot te stimuleren. Ga niet direct op het doel af, laat je partner eerst voorzichtig verkennen. Maar zoals je eerder in dit artikel al hebt kunnen lezen, kun je met de juiste (stevige) stimulatie van de G-spot een zeer hevig orgasme bereiken, waarbij je ook kunt squirten. Wanneer de druk zó intens lijkt alsof je moet plassen, is de truc om nu vooral NIET te stoppen met het stimuleren van de G-spot. Je bent er namelijk bijna! Overgave en loslaten….

Welk vocht komt er vrij tijdens een vrouwelijke ejaculatie?

Daar zijn de meningen over verdeeld…de een zegt urine, de ander noemt het ejaculatievocht. Maar waar een man slechts een theelepel sperma produceert, kan een vrouw een heel theekopje vullen! Dat moet dus meer zijn dan enkel prostaatvocht.

Ejaculatievocht is helder, kleurloos en reukloos. Bij de man wordt het grootste deel van het ejaculaat gemaakt in de prostaat. Direct achter de plasbuis hebben ook vrouwen een prostaat-achtige zone. Door stimulatie van de erogene zone rond deze prostaat, wordt er bij sommige vrouwen vocht aangemaakt. Dit vocht hoopt zich op waardoor ze het gevoel krijgen dat ze moeten plassen. Toch kunnen deze klieren niet de paar honderd milliliter vocht produceren om dat theekopje te vullen, dat bij sommige vrouwelijke ejaculaties kan vrijkomen. Dat ejaculatievocht moet dus ‘aangevuld’ worden met een ander bestandsdeel. Met ultrasone scans werd tijdens een onderzoek ooit aangetoond dat vlak voor het orgasme, de blaas zich zeer snel vult met vocht. Dit vocht mengt zich uiteindelijk met het vocht uit de vrouwelijke prostaat en wordt tijdens de ejaculatie onder druk naar buiten gespoten.

Meer weten over een van de 14 soorten orgasmes? Stuur een mail of een dm op Instagram! Of ga lekker thuis oefenen 😉

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.