TOP
Wild Wisdom

7 fasen van een relatie met je zielsconnectie

Relatie met je zielsconnectie

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 4 minuten van je tijd in beslag.

Een relatie met je zielsconnectie is op z’n minst gezegd een uitdagende relatie. Het daagt je uit, spiegelt je, haalt oude pijn naar boven en transformeert je. Maar daar staat ook heel veel liefde tegenover. Liefde voor jezelf en voor elkaar, mochten jullie de laatste fase bereiken. Want een relatie met je zielsconnectie bestaat grofweg uit 7 fasen. In dit artikel neem ik je mee door alle fasen.

Fase 1: Bewust of onbewust je zielsconnectie aantrekken

Een ontmoeting met je zielsconnectie gaat niet zonder slag of stoot. Het is een lifechanging moment, wat vol drama kan zijn, of juist bol staat van de liefde. Dit hangt er misschien ook vanaf of je bewust naar je zielsconnectie op zoek gaat, of dat je hem of haar op een onverwachts moment aantrekt. Het zorgt in elk geval voor herkenning enerzijds, maar ook verwarring anderzijds.

| Lees ook: Zielsconnectie: is dit echte liefde of een keiharde les? |

Fase 2: Het ontwaken – herkenning

Dit is het moment dat je elkaar beter begint te leren kennen en dat er een moment ontstaat van ontwaken, waarbij je veel herkenning zult ervaren en dit ook durft toe te geven. Een relatie met je zielsconnectie kenmerkt zich door veel gelijkenissen en ’tekens’ die jullie laten inzien dat deze persoon het meest compatible voor jou is. Je durft nu dan wel toe te geven dat je je zielsconnectie hebt gevonden, eraan overgeven is misschien nog lastig, ook al geniet van je van de vlinders. Deze fase is vooralsnog licht en liefdevol, zoals de meeste relaties aan het begin zijn.

Fase 3: De test – conflicten en grenzen stellen

Dit is een hele lastige fase, waarin veel conflicten voorkomen, er onderling strijd is en je je grenzen moet aangeven. Deze fase komt pas als fase 2 lang genoeg heeft geduurd, de fase van de spreekwoordelijke verliefde tieners. Dit is het moment van een relatie met je tweelingziel waarin je heldere afspraken gaat maken over normen en waarden, verwachtingen over en weer en jullie toekomst samen.

| Lees ook: De relatie met je zielsconnectie verbreken: redenen & verwerking |

Fase 4: Crisis met verdriet, verraad en strijd met zelfliefde

Een relatie met je zielsconnectie of tweelingziel kenmerkt zich met enorme hoogtepunten, maar helaas ook dieptepunten. In de 4e fase kan er een heuse crisis ontstaan, die soms het einde lijkt te betekenen van jullie intense liefde. Maar onthoud, dat een crisis uit wrijving bestaat en wrijving is nodig voor glans. Uit deze wrijving ontstaat groei. Grijp deze fase aan om grenzen te stellen die de liefde voor jezelf bewaken.

Fase 5: Weglopen – aantrekken & afstoten

De crisisfase is niet zomaar voorbij, want in de nasleep ontstaat er een dynamiek van aantrekken en afstoten. Jullie beiden proberen de relatie te sturen en controleren, waarbij de een meer afstand neemt uit angst voor de diepe mate van intimiteit die er tussen jullie mogelijk is. En waarbij de ander juist die diepte wil opzoeken en meer en meer van diens partner verlangt. De een rent weg, de ander achtervolgt. Deze rollen kunnen overigens ook ineens omdraaien, want zodra de achtervolger er klaar mee is en ook afstand neemt, zal degene die in eerste instantie wegrende keihard weer terugkomen om de ander te halen. Een vermoeiend spelletje!

Fase 6: Overgave aan het universum

Het spelletje begint zo vermoeiend te worden dat jullie opgeven. De relatie met je zielsconnectie wordt niet opgegeven, maar het spelletje van aantrekken en afstoten gaat steeds minder voorkomen. Er vindt overgave aan het universum plaats. Er is vertrouwen in dat wat goed voor jullie is, zich vanzelf zal ontvouwen. Daarmee verdwijnt de behoefte om de relatie te sturen of controleren. Een belangrijk onderdeel hiervan is zelfreflectie en innerlijk werk. Natuurijk kun je vertrouwen op het universum, maar na de eerdere lastige fases is het nu ook tijd om naar jezelf en jouw bijdrage aan de relatie met je zielsconnectie te kijken. Welke oude bagage en patronen belemmeren jullie relatie? Er ontstaat nu ruimte om hiermee aan de slag te gaan.

| Lees ook: Wat leer je van een conscious relatie? 6 lessen uit eigen ervaring! |

Fase 7: Hereniging & verbinding

Hebben jullie de vorige fases overleefd of hebben de crisissituaties voor een (tijdelijke) break gezorgd? Fase 7 bestaat in elk geval uit een hereniging. Jullie weten elkaar weer te vinden, of er nou een tijdelijke scheiding was of niet. Er vindt opnieuw herkenning plaats, acceptatie, overgave, toewijding, volledigheid en een hele sterke verbinding die je niet niemand anders zult ervaren.

De relatie met je zielsconnectie beter begrijpen

Dat de relatie met je zielsconnectie een uitdaging is, is na het lezen van dit artikel wel duidelijk geworden. Wil je hier nou meer over weten, dan is er een boek dat ik je aanraad wat mij enorm geholpen heeft toen mijn zielsconnectie en ik in de fase van aantrekken en afstoten beland waren: De drie grote liefdes in je leven – Soulmates, karmische partners en tweelingzielen.

Herken je iemand die een relatie als dit ervaart? Of ben je zelf onderdeel van een relatie met je zielsconnectie? Deel dan dit bericht of bovenstaande afbeelding, dit kan steun bieden om niet op te geven om deze intense liefde te ervaren!

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.