TOP
Wild Wisdom

De dans van de zeven sluiers; ritueel de liefde bedrijven

De dans van de zeven sluiers

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 6 minuten van je tijd in beslag.

De liefde is als een dans, je wordt intuïtief geleid. Je beweegt mee, laat los en geeft je over. De frequenties zorgen voor flow. De dans van de zeven sluiers is net zo’n ritueel. Een liefdesritueel waar het draait om beminning op zielsniveau. In dit artikel leg ik uit wat de dans van de zeven sluiers precies inhoudt en hoe het je liefdesleven kan verrijken.

Als je ervan uitgaat dat er drie soorten seks zijn – seks om voort te planten, seks uit lust en seks met een transformerende werking – behoren de Taoïstische ‘zeven sluiers van de liefde’ tot de laatste en meest opwindende categorie. Zie het als een ritueel voor geliefden om met elkaar in contact te komen. Het doel is om tot de essentie van ons zijn te komen, om elk laagje af te pellen en de naakte ziel te tonen. Het is een ritueel dat ontstaan is in het Taoïsme, maar ook in andere spirituele stromingen wordt verwezen naar de dans van de zeven sluiers. Je zou het kunnen zien als een nieuwe vorm van liefde bedrijven.

Het ritueel beleef je bewust door vertraging toe te passen. Elke sluier is een laag van respect, een moment van pauze, waarbij je bewust wel of niet op een veilige manier naar de volgende laag afreist. Als je samen een conscious relatie nastreeft, is dit een vorm van conscious de liefde bedrijven.

7 poorten, 7 energielagen en 7 chakra’s

De zeven sluiers kun je zien als zeven lagen die communiceren met onze zeven lagen van energie. Deze zeven energielagen kun je beschouwen als ringen die samen jouw auraveld vormen. Van boven naar beneden zijn dit;

 1. De Goddelijke
 2. De Monadische
 3. De Spirituele
 4. De Mentale
 5. De Emotionele
 6. De Etherische
 7. Het Lichamelijke

Deze aura’s zijn gelinkt aan onze zeven hoofdchakra’s, maar je kunt deze energievelden ook zien als de zeven sluiers. Dit zijn namelijk de energielagen die jullie mate van intimiteit weergeven tijdens deze ‘dans’. Iedere laag brengt een nieuw stuk verbinding en intimiteit met zich mee. Je doorloopt dus zeven fasen voor je overgaat tot ‘de daad’. Van het hebben tot oogcontact bij het eerste sluier, tot het vermengen van energievelden door middel van penetratie bij de zevende sluier.

| Lees ook: Wat is sensual alignment en hoe zorgt het voor verbinding? |

Wat is de dans van de zeven sluiers?

De dans van de zeven sluiers bestaat dus uit zeven lagen die afgepeld mogen worden om bewust lief te hebben en te beminnen. Het gaat als volgt:

 1. De eerste sluier: ik zie jou
  Je mag er zijn. Het gaat hier vooral om oogcontact. Subtiele aanrakingen zijn ook toegestaan. Het gaat hier vooral om de handen en het gezicht. Verken elkaars huid met alle zintuigen, maar zonder te kussen.
 2. De tweede sluier: ik hou je vast
  Letterlijk en figuurlijk. Je bent veilig bij de ander. Je geniet van elkaars aanwezigheid. Het tweede sluier breidt zich van de handen en het gezicht uit tot de rest van het lichaam, zonder het aanraken van elkaars intieme zones.
 3. De derde sluier: ik raak je aan
  Dit mag de naakte huid zijn, maar de kleding blijft aan. Ook mag je de intieme zones nog niet aanraken. Een uitdagende sluier dus, een waar alles aankomt op zelfbeheersing. Red je het om elkaar te liefkozen, aan te raken en mentaal te voelen, zonder je te laten leiden door opwinding?
 4. De vierde sluier: voel je
  Je mag elkaar aanraken, echt voelen, zonder kleding. Enkel het ondergoed blijft aan. Elkaar kussen mag ook, maar zonder tong. Je bent een stap verder binnen de grenzen van respect en veiligheid, maar door het naakte element voelt het bevrijdend en intiem tegelijk. Het vierde sluier voelt mogelijk als een ontlading, een overwinning misschien zelfs!
 5. De vijfde sluier: ik ontdek je
  Alles mag, behalve penetratie. Een oefening in zowel geduld als overgave. Van de man wordt verwacht dat hij zijn ejaculatie uitstelt, de heilige afscheiding is namelijk een volmaakte energiebron die je niet zomaar met iemand deelt. De vrouw daarentegen mag wel van een orgasme genieten, vooral omdat het voor vrouwen vaak veel lastiger is om voor overgave en loslaten te kiezen. Voel jij je veilig genoeg om jezelf op deze manier letterlijk en figuurlijk bloot te geven? Als vrouw krijg je in elk geval de ruimte om op een veilige manier jezelf te geven, waarbij je zelf het tempo bepaalt.
 6. De zesde sluier: ik omarm je
  Er zijn geen grenzen qua seksueel contact, behalve dat de man zijn life force bij zich houdt (met andere woorden; zijn ejaculatie uitstelt) óf buiten de vrouw om ejaculeert. Maar penetratie mag dus wel! Welke nieuwe sensaties brengt het met zich mee als je wel seks met elkaar hebt, maar zonder penetratie? Er zijn steeds meer mensen die hun orgasme uitstellen. Niet om praktische redenen, echter wel omdat de ‘heilige afscheiding’ energie bevat die de bron van creatie en productiviteit is. Lees hoe dit werkt in het artikel over de sacred secretion.
 7. Zevende sluier: ik betreed je
  Op energetisch en zielsniveau worden we op dat moment een, als orgasmes bij beiden plaatsvinden en het zaad de vrouw binnendringt in de weg naar een eitje. Er vindt versmelting plaats op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.

Dans van de zeven sluiers; een nieuwe manier van beminnen

De dans van de zeven sluiers is een perfecte benadering van liefhebben bij de start van een nieuwe relatie. Het is een ritueel waar geduld, veiligheid, bewustwording en diepgang voorop staat. Je kiest zelf het tempo en de mate van openheid. Wat deel je met de ander en wat hou je bij jezelf? Hoe ver wil je gaan?

Volgens eeuwenoude tradities duurt dit mooie ritueel zeven maanden. Bij iedere Volle Maan ontdekken jullie een nieuwe sluier, waarbij je de volle maand gebruikt om die laag van beminning te exploreren. Natuurlijk kun je het ook verkorten tot zeven weken of zelfs zeven dagen, maar het mooie van dit ritueel is juist de overgave. Overgave aan het verlangen.

| Lees ook: Wat is het verschil tussen bewuste-, spirituele- en sacred relaties? |

Het Taoïsme

Taoïsme is een duizenden jaar oude filosofie, waarbij uitgegaan wordt van een holistische visie op lichaam, ziel en geest. De Taoïsten werken met chi oftewel de levenskracht. Deze kracht bevindt zich in een ieder van ons, maar ook om ons heen. Chi kan met de juiste oefeningen vrij door het lichaam stromen. Eventuele blokkades hef je op door gericht met deze energie te werken.

De Taoïsten zijn meesters in het werken met energie. Chi oefeningen worden preventief ingezet om ziekten te voorkomen en om een hoge leeftijd te bereiken. Ook seksuele energie is chi en voor Taoïsten een belangrijk onderdeel van hun gezondheid. In het Taoïsme zijn er daarom allerlei oefeningen en technieken om deze seksuele energie te laten stromen.

| Lees ook: Seksuele energie als brandstof voor lichaam & geest |

Werken met seksuele energie; leren van de Tao

De dans van de zeven sluiers is een onderdeel van het Taoïsme. Zoals beschreven een andere benadering op het bedrijven van de liefde. Dat sprak mij aan, net als hun kijk op seks en werken met seksuele energie. Ik wilde zelf leren werken met deze levensenergie en heb daarom vorig jaar een boek besteld met praktische oefeningen: Chi Kung for Women’s Health and Sexual Vitality. In het boek zijn oefeningen te vinden om de energetische paden te openen die verbonden zijn met de vrouwelijke voortplantingsorganen en om de energieblokkades op te ruimen die leiden tot seksuele disfunctie en ziekten. Ook wordt uitgelegd hoe je aan de hand van massages chi – seksuele energie kunt laten circuleren.

Lees je liever een Nederlandstalig boek? Dan raad ik Seksuele geheimen van de vrouw – Moderne taöstische liefdestechnieken aan.

Meer lezen over bewust liefhebben? Lees dan dit artikel over hoe je een bewuste relatie aangaat.

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.