TOP
Wild Wisdom

De rise van een nieuwe generatie godinnen, priesteressen en heksen

De rise van een nieuwe generatie godinnen, priesteressen en heksen

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag.

Hoe de pandemie onze divine feminine force ontketent en verbindt

Het is maar voor even. Het zal niet lang duren. Je hoeft alleen maar even….En zo zijn we van handen wassen naar een avondklok gegaan in slechts een jaar tijd. Een jaar waarin steeds meer van ons is afgenomen. Een jaar waarin onrust, onzekerheid, angst, moedeloosheid en woede elkaar in net zulk hoog tempo afwisselen als het onvoorspelbare Nederlandse weer. Tussen al het psychische geweld valt tenminste één groot voordeel te bespeuren: er is een grand awakening gaande. 

Mensen worden wakker. Ze pikken het niet langer. Het zorgpersoneel staat op, vaders worden warriors, artsen worden helden. En tussen al dit positief verzet, zijn er opvallend veel vrouwen die van zich laten horen. Deze pandemie zorgt ervoor dat godinnen, priesteressen en heksen opstaan. Voor onderdrukking is opnieuw geen plek. Dit is de awakening van onze oerkracht, onze divine force waarop de vrouwelijke intuïtie is afgesteld. Een inner knowing welke in de vrouwenlijn van generatie op generatie is overgedragen. Dit is de rise van een nieuwe generatie godinnen, priesteressen en heksen.

Godinnen aan het strijdfront

Als godinnen, priesteressen en heksen een ding met elkaar gemeen hebben, is het hun strijdlust. Eigenwijs, tegendraads, hartstochtig, intuïtief en rechtvaardig termen die hen omschrijven. Zo waren Griekse godinnen jaren geleden al aangewezen op hun instinct en strijdlust. 

De Amazonen was de naam die de Grieken gaven aan een mythisch volk van vrouwelijke strijders. In de Westerse Moderne Tijd (of Nieuwste Tijd), wordt het begrip Amazonen ook gebruikt voor alle vrouwelijke krijgers. In het verleden is vaak gesteld dat ‘Amazonen’ is afgeleid van het Griekse a-mazos dat zonder borst betekent. Een van de vele Amazonen mythen verhaalt dat deze vrouwen hun rechterborst verwijderden om beter te kunnen boogschieten. Door de afwezigheid van een voluptueuze borst kon de boog optimaal gehanteerd worden en waren heldhaftige dames opperbeste krijgers.

Heldhaftige dames zien we ook nu weer aan het strijdfront. Vrouwen die de discussie niet uit de weg gaan en die opkomen voor hun rechten. De pijl en boog zijn weliswaar ingeruild voor juridisch onderbouwde documenten die onze rechten bepleiten, zoals Isa Kriens het voortouw hierin neemt, maar strijden doen we nog steeds. Of zoals onderneemster Nadia Duinker en schrijfster Sietske Bergsma dat doen, die stichting Moederhart hebben opgericht om een duidelijke boodschap af te geven en onderdrukking tegen te gaan. En wat te denken van de fakkeltochten die vrouwen organiseren om een signaal af te geven? Vrouwen van alle leeftijden staan als godinnen op om in Nieuwetijdse stijl, zonder geweld, hun rechten te beschermen.

Priesteressen als vrouwelijke leiders

Priesteressen hadden de taak mensen en situaties te zuiveren van schulden, zonden en ziekten vanuit de heilige bron. Ze staan sterk in contact met hun intuïtieve gaven, vertrouwen op het goddelijke weten in zichzelf en zijn connected met de bron. Priesteressen strijden door hun strong feminine energy in te zetten. Ze verbinden om de collectieve awareness hoog te houden. De priesteres brengt de energie als een vortex in een natuurlijke flow van beweging en veroorzaakt golven van verandering. Ze gebruikt het energetisch krachtveld om tot een kentering te komen, waarvan de kennis en het gebruik hiervan bewust van ons is afgenomen. Ze is de stem van het heilige vrouwelijke hier op aarde. Het puur ontwaken van vrouwelijk leiderschap vanuit het hart.

Vrouwelijk leiderschap op basis van intuitie zien we ook tijdens deze pandemie terugkomen. Vrouwen als Isabelle Chappin laten van zich horen. Zij gebruikt haar spirituele gave om mensen te transformeren en in hun kracht te zetten, daarnaast deelt ze wat een collective awakening kan doen en wat hiervoor nodig is. Juist in een tijd waarin angst overheerst, is het belangrijk om te vertrouwen op je intuitie en je vibratie hoog te houden. Vrouwen als Isabelle weten dit en gebruiken hun vrouwelijk leiderschap om een verandering in gang te zetten.

Heksen als helende verbinders

Waar de priesteres vooral gericht is op het Goddelijke all knowing in haarzelf en de electric universe om haar heen, is de heks gefocust op het werken met de wetten van de natuur. Ze deelt eeuwenoude kennis die bewust van ons verborgen is gehouden. De heks vertrouwt op het zelfhelend vermogen van het lichaam, dat versterkt kan worden met de magie die de natuur ons brengt in de vorm van zuiverende kruiden en genezende planten en bloemen. Door helende voeding, specerijen en zelfs zwammen aan ons lichaam & geest cadeau te geven, zijn we verlost van Big Farma. Hun doel is enkel om ons divine electric beings af te stompen en te vergiftigen. Anders valt er immers niks te verdienen. De inner witch in ons weet dit, voelt dit en staat eindelijk op. Because we are the granddaughters of the witches that you couldn’t burn.

Vrouwen als Sylvia Hoevenaar van Key to Health, Marin Anke van De Wilde School en Emanuelle Vos van High Radiance stijgen in aandacht en populariteit, omdat steeds meer vrouwen met hen resoneren. Ze zien dat ze, net als deze twee modern witches, kunnen vertrouwen op wat de natuur ons geeft en op ons zelfhelend vermogen. Nu we ongewild afstevenen op een experimenteel vaccin voor een virus met overlevingskans van 99,9%, is het belangrijker dan ooit om te voelen wat jouw lijf daadwerkelijk nodig heeft om gezond te zijn. Door meer in contact te staan met de natuur en de cycli van de maan, komen wij vrouwen in onze kracht te staan en durven we op te staan voor dat wat we verdienen en waar we recht op hebben. Zo laten ook deze nieuwe generatie natuurvrouwen en heksen zien.

De rise van vrouwelijke strijders tijdens deze pandemie

Wanneer onverwachte situaties optreden of als er dreiging ontstaat, zijn we aangewezen op ons oerinstinct. De massamedia toont door framing geen onafhankelijk beeld, laat staan een eerlijke boodschap. De overheid is slechts een klein onderdeel van een machtig financieel piramidespel. We leven in een duistere bubbel waar geen ruimte is voor consious living vanuit een holistisch oogpunt. Een licht leven waar moeders als godinnen over hun gezin waken en eigen keuzes mogen maken. Waar vrouwen als een priesteres leiderschap beoefenen vanuit het hart & intuïtie. Waar meisjes leren de natuur te omarmen en tot heksen opgeleid worden.

Maar waar de pandemie haat en verderf zaait, is er een lichtpuntje aan de horizon. Het ontwaken van onze vrouwelijke kracht. We doen waar we goed in zijn; verbinden, delen en leiden. De pandemie zorgt voor een nieuwe generatie godinnen, priesteressen en heksen. And we are here to stay!

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.