TOP
Mind Matters

Dit gebeurt er als een introvert persoon verliefd is

Introvert persoon verliefd

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 3 minuten van je tijd in beslag.

Ik als introvert kan als geen ander uitleggen wat er gebeurt als een introvert persoon verliefd wordt. Meestal zijn we rustig, observerend en naar binnen gericht, maar als we verliefd zijn durven we ineens buiten onze comfortzone te treden. Beschouw je jezelf als een introvert persoon? Lees dan verder om te zien of je dit herkent als een introvert persoon verliefd.

Introverte mensen, die vastzitten in een wereld die grotendeels gericht is op extraverte mensen, vormen een vaak verkeerd begrepen groep. De manieren van expressie hebben zich zo ontwikkeld dat de stilte of non-praatzucht van introverte mensen vaak verkeerd geïnterpreteerd wordt. Hebben deze dingen invloed op de manier waarop ze verliefd worden? Is een introvert bang voor liefde? Dat is niet mijn persoonlijke ervaring. Maar wanneer een introvert verliefd wordt, zijn er verschillende manieren waarop die persoon zijn of haar liefde zou tonen die anders is dan hoe een extravert persoon dat zou doen.

1. De introverte verliefde verlaat de comfortzone

Introverte personen houden van stilte, rust en ruimte. We hebben onze eigen ‘space’ nodig, waar niks en niemand is, zonder te ervaren dat het leeg aanvoelt. Liefde overtreft echter het ongemak van drukke plaatsen, waardoor introverte verliefden bereid zijn zo’n omgeving op te zoeken. Het is de moeite waard als dat betekent dat ze tijd kunnen doorbrengen met hun geliefde. Een introvert verliefde wil namelijk niets liever dan dat. Verwar een introverte persoon niet met iemand met sociale angst. We krijgen geen angstaanvallen als er mensen te dichtbij komen, we houden er gewoon niet van om op drukke plaatsen te zijn en te veel te praten. De juiste persoon kan hier echter verandering in brengen.

| Lees ook: Een introvert in relatie met een extravert persoon: 12 tips! |

2. Geen koetjes & kalfjes voor een verliefde introvert

Introverte personen houden al niet van koetjes & kalfjes, dat is een van de redenen dat we weinig spreken. Liever observeren we dan. Maar als het op de liefde aankomt en er is echt een connectie, dan kunnen we je zomaar ineens bestoken met wel honderd vragen over jouw kijk op de wereld, je dromen en gemeenschappelijke interesses. Als de klik en vibe er maar is.

3. Geen woorden, maar daden

Wij doen niet aan verbale tsunami’s, daarom hechten we ook minder waarde aan mensen die dat wel doen. Natuurlijk kunnen we ontroerd raken door prachtige poëzie of liefdesbrieven vol metaforen. Maar liever zien we acties. En dat is ook wat we onze geliefde geven als we als introvert persoon verliefd zijn. We tonen dit jou en de wereld om ons heen door kleine acties, door dingen voor je uit handen te nemen bijvoorbeeld. Of cadeautjes te kopen. De woorden komen later als we ons echt verbonden voelen.

4. Een introvert persoon verliefd betekent langzame, maar steady liefde

Dit geldt niet alleen voor introverte personen in love, dit geldt eigenlijk voor alle situaties waarin we verkeren; het duurt even voor we loskomen. We analyseren de ruimte, observeren de mensen en luisteren aandachtig, tot we ons veilig voelen en meer van onszelf durven te laten zien. Worden we verliefd? Ook dan gebeurt dit. We nemen de tijd om iemand te leren kennen, de liefde groeit dus ook langzaam. Maar als we het dan eenmaal durven toe te laten, dan is onze liefde steady en durven we te geven in overvloed.

| Lees ook: Hoe goed passen jullie bij elkaar op basis van Human Design? |

5. Introverte verliefden waarderen synchroniciteit

Iedereen zoekt naar een perfect gesynchroniseerde relatie. Een relatie die subliem aansluit in behoeften op exact hetzelfde moment. We willen allemaal dat dingen tegelijkertijd soepel en leuk zijn. Maar introverte mensen waarderen deze synchroniciteit meer dan anderen en zullen ook zoeken naar symbolen waaruit deze synchroniciteit blijkt. Een introvert verliefd persoon is op zoek naar een partner bij wie ze volledig zichzelf kunnen zijn. Een partner naast wie ze gewoon zwijgzaam hun eigen dingen kunnen doen. Een persoon bij wie zelfs stilte comfortabel is. Iemand die net als zij kunnen genieten van de kleine momenten. Maar vooral op hetzelfde moment.

Accepteren en ermee om leren gaan dat je introvert bent

Wat mij als introvert persoon, in relatie met een extravert persoon, enorm geholpen heeft, is dit boek: Introvert – groeien in een extraverte wereld. Het is een boek boordevol tips waarmee introverte persoonlijkheden hun voordeel kunnen doen: beroepskeuze, communicatie en relaties, omgaan met gedachten, angsten en frustraties en spirituele ontwikkeling passeren de revue. Wie weet helpt het jou ook!

Ben jij een extravert of introvert verliefd persoon? Laat het weten in een comment onder dit bericht!

Vidya
TAGS:

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.