TOP
Wild Wisdom

Energetisch reinigen bij seks en liefde; het waarom & 6x hoe

Energetisch reinigen na seks

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 12 minuten van je tijd in beslag.

Energetisch reinigen bij liefde en seks. Hoe zit dat precies? Alles in en om ons heen is energie. Je gedachten, woorden, emoties, je fysieke lichaam, maar ook alles wat je in de natuur tegenkomt. Noem het subtiele energie; het onzichtbare krachtveld waarmee alles wat leeft omgeven is. Je kunt deze energie niet zien, maar het is er altijd en wanneer je goed verbonden bent met je lijf en intuïtie, kun je het ook voelen.

In ons lichaam bevat dit krachtveld een aura met maar liefst zeven lagen energie, dat zijn onze ‘subtiele lichamen’. Dit is ons energetisch veld. Het gaat hierbij om ons lichamelijk welzijn, onze emotionele balans en mentale helderheid. Het is een bijzonder verfijnd systeem dat, wanneer alle lagen energie in balans zijn, in harmonie met elkaar opereert. Het staat constant ‘aan’, communiceert altijd en is met alles en iedereen verbonden. Hoe gezonder je energieveld, hoe hoger je frequentie.

Het auralichaam & energie

Het lichaam is omgeven door zeven ringen, dit zijn lagen die samen je aura vormen. Van boven naar beneden zijn dit;

 1. De Goddelijke
 2. De Monadische
 3. De Spirituele
 4. De Mentale
 5. De Emotionele
 6. De Etherische
 7. Het Lichamelijke

Energiecentra: chakra’s

Deze zeven auralagen zijn gelinkt aan zeven hoofdchakra’s, die elk met een orgaan en kleur communiceren. Een chakra is een energiecentra en ieder chakra is verbonden met bepaalde lichamelijke functies, eigenschappen en emoties. Het zijn de organen van het astrale lichaam, maar ze leggen ook verbindingen of koppelingen met de fysieke organen. Wanneer je onverwerkte woede bij je draagt, wordt dit bijvoorbeeld opgeslagen in de lever. In de longen huist onverwerkt verdriet. Liefde is natuurlijk verbonden met het hart. Wanneer je een intieme relatie met elkaar hebt, krijgt je hartchakra een enorme boost. Wanneer je je veilig voelt bij je partner, is je rootchakra meer in balans. Zo heeft ieder chakra een functie en daarnaast invloed op emotionele en lichamelijke processen. Processen waar ook de liefde invloed op heeft.

Alles is energie

Wanneer je weet dat alles energie is, subtiele fijnstoffelijke energie om precies te zijn, en je het beste functioneert als deze energie in balans is, kun je je ook voorstellen wat het met je doet wanneer je iemand in je leven toelaat met een disbalans. Wanneer zijn of haar energiecentra niet optimaal functioneren, heeft dit ook effect op jou. Jouw frequentie gaat hierdoor naar beneden, je vibratie wordt er negatief door beïnvloed. Kun je nagaan wat het met je doet als je seks met iemand hebt. Intiemer kan niet, wanneer twee lichamen met elkaar versmelten. Dat is het ‘m nou juist; niet alleen de lichamen versmelten met elkaar, laten jullie ook een energetische imprint bij elkaar achter. Een afdruk in elkaars energieveld.

| Lees ook: Jouw seksuele energie als brandstof |

Elektromagnetische velden

Ons lichaam is elektromagnetisch en we zijn ook omringd door elektromagnetische velden. Dit betekent dat we continu zenden en ontvangen via deze fijnstoffelijke energie. Ook ons brein is een receiver en transmitter. We hebben allemaal antennes die binnen deze velden zenden en downloaden. Vergelijk het met watergolven; het resoneert met iemand of niet. Er ontstaat een resonantie golf of een dissonantie, omdat je letterlijk op een andere frequentie zit. Wanneer er een disbalans in frequentie is, ontstaat er een verstoring.

Zoals je misschien weet, bestaat ons lichaam voor 70 tot 80% uit water. Dit water is gestructureerd en kan geleiden, net als dat ook het zeewater een enorme geleider is. Water is in feite vloeibaar kristal. Dit maakt dat jouw lichaam een liquid crystal body is. Alles wat dat tegenwerkt is vervuiling van jouw interne wateren. De levensenergie in jouw lichaam, je lichaamseigen voltage die constant door je lichaam stroomt, zal dan letterlijk beperken en blokkeren.

Energetische beperkingen

De interne staat van je lichaam ondervindt energetische beperkingen door onder andere:

 • Ongezonde en mineraalarme voeding: we krijgen veel te weinig zouten binnen. De mineralen hebben we juist nodig voor de transport van energie in het lichaam, zoals zeewater ook een enorm krachtige geleider is. Stress onttrekt juist nóg meer mineralen.
 • Stress: beperkt en blokkeert energie doordat stress en spanningen voor zuren in je lichaam zorgen. Ook daarmee vervuil je je interne wateren.
 • Negatieve gedachten: beperkende gedachten zorgen voor onrust en stress, daarnaast heeft water een geheugen, dus je lichaam slaat deze gedachten op. Zo wordt het jouw waarheid en maak je jezelf ziek, wast invloed heeft op het eigen auraveld én die van de ander.
 • Geen of weinig beweging: de spieren in je lichaam kun je zien als je accu, wat verbonden is met connected tissue (fascia) en bij te weinig beweging ontstaat er een ophoping van energie. Er is geen doorstroming meer, jouw levensenergie zal gaan haperen.
 • Straling: kunstmatige invloeden van apparatuur en het internet, doordat we teveel tijd doorbrengen in een kunstmatige omgeving zoals kantoortuinen vol gadgets. Het zijn artificiële stromen van energie waar je niets aan hebt. Je natuurlijke flow presteert het best in een organische omgeving, dus aarden is key! Niet geaard zijn zorgt voor statische elektriciteit wat je natuurlijke levensenergie doet stagneren. Aarden doe je met je blote voeten in het gras, in de modder of door te zwemmen in de zee. Wil je connected zijn met de bron, dan moet je niet in een disconnected omgeving verkeren.
 • Synthetische kleding en rubberen zolen: ook dit zorgt ervoor dat je niet verbonden bent met source. Rubber isoleert en blokkeert de stroom, jouw natuurlijke stroming van levensenergie.

| Lees ook: Zelf tincturen maken om je seksuele energie te versterken |

Energetische liefde verhoogt trillingsvelden

Andersom kan natuurlijk ook, want een persoon kan energetische beperkingen bij zich dragen, maar kan met zijn of haar veld juist ook het trillingsveld verhogen. Een partner die gelukkig, energiek en vol liefde is naar jou. Een persoon waar jij je veilig bij voelt en die je kunt vertrouwen. Kortom; een loyale partner waarbij je niet hoeft te twijfelen aan zijn of haar liefde voor jou, heeft een positieve impact op jouw bioveld. Dit creëert synergie, het is een wisselwerking, waardoor jij dit effect ook op hem of haar hebt. Daarom is het belangrijk dat de relatie gelijkwaardig is aan liefdevolle input.

In liefde loslaten

Soms kan de liefde toch overgaan en wil je ‘loskomen’ van een ex-partner of scharrel. Dan weet je nu dat daar meer voor nodig is dan alleen fysieke afstand. Jullie energievelden staan namelijk nog in verbinding met elkaar, door de energetische imprint bij elkaar. Om te beginnen is het wijs om de energetische koorden door te snijden die jullie nog met elkaar verbinden. Door de energetische liefde die je met elkaar gedeeld hebt, ben je een verbinding met elkaar aangegaan die met energetische koorden via de chakra’s nog aan elkaar gekoppeld is.

De energetische koorden, die er na beëindiging van je relatie nog zijn, zullen het tegenovergestelde effect creëren van waaruit deze zijn ontstaan. Wat in het begin van de relatie een bron van energie uitwisseling was, transformeert na beëindiging van een relatie in een bron van energielekkage. Besef dat je de koorden alleen in liefde los kunt maken. Vanuit haat, verdriet of schuldgevoel houd je de energetische koorden juist in stand en blijft de energie weglekken. Iedereen die je ontmoet en impact op je leven heeft gehad is een gids voor je, wees hier dankbaar voor. Onbewust heb je met die persoon een afspraak gemaakt voor persoonlijke groei en ontwikkeling, alles is een levensles.

Energetische koorden doorsnijden

Maar hoe snijd je die koorden dan door? Eigenlijk is dit een visualisatieopdracht, waarbij je in gedachten alle chakra’s langsgaat die door middel van een koord verbonden zijn aan de ander. Maak dit beeld zo concreet mogelijk voor jezelf en bedenk dan, of visualiseer dit in gedachten, dat je deze koorden doorknipt of snijdt. Neem de tijd en snijd een voor een met liefde de koorden door. Bedenk dat je elkaar vanuit liefde vrijlaat en elkaar ook weer nieuwe liefde gunt. Focus je vooral op de negatieve energie en spreek hardop uit: “Mogen alle negatieve koorden tussen X en mij verbroken worden. Mogen alle negatieve energieën getransformeerd worden in liefde en licht en teruggaan naar degene waar het bij hoort.”

Energetisch reinigen liefde en seks

Nu je weet hoe het energetisch lichaam in elkaar steekt, kun je begrijpen dat liefde en seks ook een imprint achterlaat, of je het nu wil of niet. De imprint blijf je bij je dragen zolang je er niets mee doet. Wat seks betreft, pik je niet alleen de energie op van je partner, maar ook van zijn of haar vorige bedpartners wanneer jouw bedpartner zich daar niet van heeft gereinigd. Je kunt je partner dus vooraf vragen om zich energetisch te reinigen. Doe het in elk geval achteraf, vooral wanneer er sprake is van meerdere bedpartners.

Andersom werkt het natuurlijk ook zo. Als je zelf niet lekker in je vel zit, of een stressvolle dag hebt gehad, zit je laag in je vibratie en dat is de energie die jij je partner geeft. Zorg ervoor dat je deze stress eerst kwijtraakt voor je intiem bent met elkaar. Of laad jezelf op! Ga aarden zoals eerder beschreven, maak contact met de natuur. Pak je rust om te ontspannen, neem een bad met Himalaya zout of doe een edelstenen ritueel voor jezelf. 

Energetisch reinigen voor en na seks; 6 manieren

Er zijn verschillende manieren om je energetisch te reinigen voor of na seks. Het mooie eraan vind ik dat we niet hoeven terug te vallen op chemische middeltjes of dure spullen hiervoor hoeven aan te schaffen. Sterker nog; we zijn zelfs eerder aangewezen op de natuurlijke elementen en onze eigen intuïtie .

1. Water om energetisch te reinigen voor of na seks

Water is een enorm goede geleider. Zoals hierboven al beschreven, bestaat het menselijk lichaam voor zeker 70% uit water en nu je weet dat water een hele goede geleider is, kun je het ook gebruiken om op te laden óf om te reinigen. Denk maar aan het water experiment van de Japanse Dr. Emoto. Hij heeft aangetoond dat water geheugen heeft. Water slaat emoties en gevoelens op. Ook minder goede seksuele ervaringen dus, maar tevens de emoties (vibraties) die een jouw bedpartner bij zich draagt. Deze energie wordt overgebracht op jou. Dit wordt geleid door je interne wateren. Andersom kun je water dus ook gebruiken om deze energie te releasen. Laat het letterlijk van je afglijden. Neem een warm bad of kies juist voor een harde reset met een ijskoude douche. Visualiseer hierbij dat je de energie van je bedparter(s) loslaat.

| Lees ook: De visie van Taoïsten op seksuele energie & de 7 sluiers | 

2. Energetisch reinigen bij seks door middel van vuur & rook

Rook wordt al eeuwenlang door inheemse volkeren en klassieke beschavingen gebruikt als middel om te zuiveren. Je kunt hiervoor zelf een smudge stick maken, palo santo of salie gebruiken.

3. Energetisch reinigen met behulp van intenties & visualisaties

Je gedachten en emoties zijn heel sterk, sterker dan je je misschien realiseert. Door constant aan iets te denken, trek je het juist naar je toe. Dat is jouw hartmagneet. De law of attraction wordt het ook wel genoemd. Dat kun je natuurlijk ook vóór je laten werken, door herhaaldelijk afscheid te nemen van de energetische afdruk van een bedpartner uit het verleden. Iemand met wie je nu niet meer resoneert. Je spreekt je uit over een nieuwe, zuivere energie voor jezelf, zonder bagage van een ex-partner of scharrels uit het verleden. Visualiseer daarbij een puur en clean beeld waar jij mee resoneert, dat symbool staat voor jouw zuivere auraveld.

4. Energetisch reinigen van bedpartners via een volle maan ritueel

Ook de maanstanden worden al eeuwenlang gebruikt door klassieke beschavingen zoals de Maya’s en Egyptenaren. Door de jaren heen zijn wij Westerlingen de verbinding met de natuur, het leven volgens de seizoenen en het gebruiken van de maanstanden voor onze intenties, helaas kwijtgeraakt. Maar ik ervaar zelf elke maand hoe krachtig het kan zijn om te werken met de maan. De nieuwe maan gebruik ik om intenties voor de nieuwe maand uit te spreken en nieuwe plannen te maken. De energie van de volle maan zet ik in om dingen los te laten. Dus ook mensen die mij niet meer dienen, patronen die ik wil doorbreken, of om oude energie los te laten.

5. Energetisch reinigen seks via ademwerk

Onderzoek heeft aangetoond dat trauma healing kan plaatsvinden door middel van breathwork. Trauma’s slaan zich op in je lijf, waarbij elk orgaan correspondeert met een bepaald type trauma. Trauma’s op het gebied van seksueel misbruik slaan zich vaak op in het bekkengebied, de baarmoeder en eileiders. Nu hoeft de herinnering aan een ex-partner natuurlijk helemaal geen trauma te zijn, maar je kunt wel op een nare manier uit elkaar gegaan zijn. Of misschien is er overspel geweest, een vervelende woordenwisseling of is er sprake van pijn en verdriet. Ook dit kun je trauma’s noemen. Deze nare herinneringen en energie die er omheen hangt, laat ook een imprint achter op je aura. Ademhalingsoefeningen kunnen je helpen deze oude energie uit je systeem te krijgen.

| Lees ook: Tantra training voor beginners – spelen met levensenergie | 

6. Een persoonlijk ritueel om energetisch van een bedpartner te reinigen

Als je op liefdesgebied veel te verduren hebt gehad en het grondiger wilt aanpakken, dan maak je er een persoonlijk ritueel van, waarbij je (een deel van) bovenstaande handelingen uitvoert. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijk ritueel uitoefenen tijdens volle maan, waarbij je alle namen van exen en oude scharrels op een papiertje schrijft. Schrijf per persoon op waarom je op deze persoon gevallen bent, hoe je uit elkaar bent gegaan en wat het je gebracht heeft. Neem hier de tijd voor! Het gaat juist om het proces van bewustwording, inclusief het afscheid nemen dat erbij hoort. Mentaal afscheid nemen in dit geval. Vervolgens verbrand je deze papiertjes stuk voor stuk. Neem ook hier de tijd voor, neem in je op welke emoties er loskomen. Gooi dus niet alle papiertjes in een keer in een vuurkorf. Uiteraard kun je ook een eigen ritueel bedenken.

Je huis energetisch reinigen

Wanneer je relatie over is en je jouw aura energetisch gereinigd hebt, vergeet dan ook je huis niet! De energie van jouw ex-partner hangt namelijk ook nog in je woning rond. Dit kun je op een aantal manieren doen:

 • Reinigen met rook van witte salie of palo santo
 • Reinigen met floridawater
 • Reinigen door zout in de hoeken en bij deuren te leggen

Heb je iets aan deze tips gehad? Laat dan een reactie achter onder dit bericht!

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.