TOP

Hoe conscious zijn jullie als koppel nou écht? Bewustzijn is de eerste stap naar heling en verbinding. In de eerste plaats verbinding met jezelf, want alleen dan kun je op een diep niveau verbinden met je partner.

Misschien herken je dit….

 • Jullie zijn al lang bij elkaar, maar de verbinding lijkt minder te zijn
 • Of jullie zijn nog maar kort in love, maar je wilt het dit keer écht anders doen
 • Er zijn onderbewuste patronen die jullie geluk in de weg zitten
 • Er is onverwerkte pijn (overspel, bedrog) wat nog geen plek heeft gekregen
 • Een van jullie, of beiden, heeft nog heling te doen vanuit de kindertijd
 • Er is sprake van hechtingsproblematiek
 • Een scheiding of break-up lijkt nabij te zijn
 • Jullie hebben behoefte aan verdieping en groei

I’ve been there…

Twee relaties van mij zijn over gegaan, doordat we beide niet bewust waren van onze oude pijn en trauma’s. We waren verschrikkelijk verliefd, hebben een fantastische tijd gehad en er was enorme aantrekkingskracht, maar deze aantrekkingskracht was deels gebaseerd op trauma bonding. 

Trauma bonding kan ontstaan wanneer één of beide partners kampen met onverwerkte pijn, emoties of trauma. En dan vooral wanneer het gaat om een onverwerkt hechtingstrauma. Je bent je vaak niet eens bewust van zo’n attachment trauma, waardoor het herkennen van een trauma bond dan ook heel lastig is. Trauma bonding kan immers als diepe, oprechte en wederzijdse liefde aanvoelen. Sterker nog; vaak trekken dergelijke partners elkaar aan op basis van ongeheelde trauma’s voortkomend uit de hechting tijdens de kindertijd. Die sterke aantrekking is dan eerder herkenning op onbewust disfunctioneel niveau.

Bij trauma’s denk je vaak aan een reeks heftige gebeurtenissen, zoals misbruik of mishandeling. Maar trauma kan ook door een enkele nare gebeurtenis ontstaan, of door minder voor de hand liggende oorzaken. Ongezien of ongehoord opgegroeid zijn is bijvoorbeeld ook een hechtingstrauma, waardoor je bevestiging en herkenning bij je partner(s) blijft zoeken.

Misschien is er in jullie geval geen sprake trauma bonding, maar loop je wel tegen bepaalde dingen aan of heb je behoefte aan groei & verdieping. Ook dan kan deze checklist je helpen. Alles begint namelijk met bewustwording.

De Conscious Couple Checklist is de eerste stap naar een bewuste relatie, waarbij je jezelf en de ander écht leert kennen:

🗸 Jullie hebben dezelfde visie op jullie relatie, of deze wordt duidelijk door de checklist 

🗸 Er worden afspraken en acties vastgelegd om de visie na te leven

🗸 Je zet de belangrijkste pijlers voor jullie bewuste relatie op papier

🗸 Jullie krijgen inzicht in hoe conscious jullie als koppel op dit moment zijn aan de hand van 15 stellingen

Vraag hier de Conscious Couple Checklist aan

  Je zit nergens aan vast, behalve aan de motivatie voor jezelf en de ander om hiermee aan de slag te gaan. Een gelukkige relatie ontstaat namelijk niet vanzelf!

  Liefs Tessa