TOP

Tessa, de founder van Vidya.nl, is Holistisch Relatie Mentor. Zij kan samen met haar team op afstand, door middel van content en programma’s, jou begeleiden op het gebied van relaties & seksualiteit. Een mentor? Ja, een mentor wordt namelijk gezien als iemand met ervaring. Hij of zij heeft zelf ervaring met het onderwerp of is bedreven binnen het vakgebied. Een mentor heeft dan ook vaak met dezelfde soort uitdagingen geworsteld. Daarnaast is mentoring een wat meer informele relatie tussen twee (of meer) mensen, wat Tessa persoonlijk erg aanspreekt. Het is gericht op iemands leven en het biedt support aan groei en (mentale) volwassenheid. Mentoring kan (maar hoeft niet) lang plaatsvinden, omdat het zich richt op een breder beeld van de persoon en ondersteunend is aan iemands groeiproces. Mentors zijn vaak facilitators en teachers, omdat ze de mentees toestaan hun eigen richting te vinden.

Een coach daarentegen hoeft niet per se dezelfde ontwikkeling meegemaakt te hebben. Wel bezit de coach over de juiste theoretische kennis om jou op weg te helpen en te begeleiden. De nadruk bij een coach ligt dan ook op de begeleiding, waarbij er aangeleerde coachingstactieken worden ingezet, maar je bent zelf verantwoordelijk voor de weg die je inslaat. Bij coachingstrajecten ligt de nadruk vaker op doelen, terwijl het bij mentoring meer om inzichten gaat.

De holistische relatie als focus

De holistische relatie als basis, daar richten we ons qua content op. Wat houdt dit in? Bij een holistische relatie houd je rekening met je eigen en je partners birth imprint, opvoeding, cultuur, geloofsovertuigingen, relationele & seksuele ervaringen en persoonlijke overtuigingen. Elkaars fysieke, emotionele, sociale en spirituele welzijn staat voorop, waarbij je bewust afspraken en doelen maakt die jou als mens versterken, evenals jullie als koppel.

Maar het begint bij jou als individu; weten wie je bent. Wat neem je mee in de relatie? Welke bagage draag je bij je? Maar ook wat je wilt ‘halen’ uit jullie verbintenis. Het is Vidya’s missie om vrouwen, vanuit een veilige fysieke, emotionele en energetische verbinding met zichzelf, bewust te laten kiezen voor een partner.