TOP
Wild Wisdom

Human Design relaties & liefde: passen jullie bij elkaar?

Human Design relaties

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 20 minuten van je tijd in beslag.

Human Design kun je zien als een universeel navigatiesysteem dat gebaseerd is op een combinatie van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen. Het kan enorm bruikbaar zijn om meer richting te geven aan je dagelijks leven. Het is jouw unieke, energetische blauwdruk en geeft inzicht in zowel kwaliteiten en kansen als uitdagingen en valkuilen. Ieder mens heeft dus een persoonlijk Human Design. Maar wat zegt het Human Design over jouw relaties en liefdesleven? Hoe goed passen jullie bij elkaar? Waar liggen de uitdagingen? In dit blogartikel lees je niet alleen wat Human Design precies inhoudt, maar leer je hopelijk vooral wat voor potentiële invloed het heeft op je relaties en liefdesleven. Hoe vullen de verschillende designs elkaar goed aan of hoe beperken ze elkaar juist? Ik ga het in grote lijnen met je doornemen.

Human Design kwam vorig jaar op mijn pad. Hoewel ik niet van labeltjes houd, kan het wel een bepaalde houvast geven of zaken verklaren. Toen ik er bijvoorbeeld achterkwam dat ik type INFJ volgens Meyers-Briggs ben, begreep ik eindelijk waarom ik anders dan de meesten ben. De INFJ wordt beschouwd als het zeldzaamste Myers-Briggs-persoonlijkheidstype, dat slechts 1-3 procent van de bevolking uitmaakt.

INFJ is een initialisme dat staat voor Introversion (I), Intuition (N), Feeling (F) en Judgment (J), dat de kernkenmerken van de INFJ beschrijft. Zowel introvert als mensgericht, emotioneel en rationeel, bedachtzaam en soms spontaan, INFJ’s kunnen aanvoelen als wandelende tegenstellingen. We lezen anderen goed en kunnen gemakkelijk achter het masker dat mensen onbewust dragen heenkijken; ironisch genoeg kunnen wij INFJ’s echter moeite hebben om onszelf te begrijpen. Onze reacties en ons gedrag stroken soms niet met onze eigen scherpe intuïtie.

Om mezelf beter te leren kennen en begrijpen, ben ik zo’n 15 jaar geleden begonnen met mijn zoektocht. Deze zoektocht heeft mij langs diverse coaches, healers, therapeuten en mediums gebracht. Human Design heeft daar dit jaar ook aan bijgedragen.

| Lees ook: Dit gebeurt er als een introvert persoon verliefd is |

Wat is Human Design?

Mocht je nog niet bekend zijn met Human Design, dan kun je op humandesign.nl lezen dat het een revolutionair systeem is dat er vanuit gaat dat je mogelijkheden en beperkingen al vastliggen op het moment dat je geboren wordt. Niet alles kan en ook niet alles is dus maakbaar. Aan de hand van je geboortedatum, -tijd en -plaats geeft het Human Design-systeem een handleiding voor je dagelijkse leven. Het systeem laat zien op welke vlakken je een authentieke bijdrage kunt leveren en hoe je keuzes kunt maken die je verder brengen in je groei als mens.

Human Design is een relatief jong systeem dat eind jaren tachtig ontstond uit een combinatie van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen: de astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, als ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica. Human Design is een bijzonder systeem dat veel inzichten kan geven. Jouw bodygraph toont vlakken (centra), poorten en kanalen (lijnen). De cijfers staan voor bewuste en onbewuste kwaliteiten. Rechts van je chart staat aangeven wat je type is, welk profiel bij dit design hoort en welke definitie en autoriteit het design heeft. Wil je meer weten over Human Design en welk effect het heeft op je relaties, dan helpt dit boek je op weg.

4 types Human Design

Je kunt de mens onderverdelen op basis van 4 types Human Design. Dit zijn 4 verschillende auratypes met elk hun eigen strategie. Jouw persoonlijke strategie helpt je om te leren werken met je eigen energie in plaats van er tegen in te gaan. Binnen deze types heb je de onderverdeling in energietypes en niet-energietypes. De energietypes zijn de generator en de manifestor. De generator heeft nog een extra onderverdeling met de manifesting generator. De niet-energie types zijn de projector en de reflector. esign is? Je kunt hier gratis de test doen. Het enige dat je nodig hebt, is je naam, geboortedatum- en tijd. Dit laatste meet vrij nauwkeurig.

Human Design relaties & liefde

Ieder mens heeft zo’n design, dus ook jouw partner, kinderen, je ouders en broers en zussen. Omdat je met hen allemaal een relatie hebt en niet alleen met je liefdespartner, is het interessant om te analyseren hoe de verschillende Human Designs zich tot elkaar verhouden. In dit artikel heb ik alle mogelijke combinaties gemaakt voor de 4 type Human Designs. Hiervoor heb ik de hulp ingeschakeld van twee dames die al jaren met Human Design bezig zijn en hier de nodige opleidingen in gevolgd hebben.

Human Design om te zien of jullie bij elkaar passen

Michele Mathezing is één van de Human Design kenners die ik om hulp gevraagd heb, evenals Barbara le Noble. Wanneer ik Michele vraag of Human Design gebruikt kan worden om relaties te analyseren, zegt ze het volgende:

“Je bent onbewust altijd op zoek naar iemand die jou aanvult. Maar eigenlijk moet je eerst jezelf kennen en bewustzijn creëren met betrekking tot de relaties die je aangaat. Je kunt jouw chart vergelijken met die van je partner, maar de uitleg gaat alleen op als je helemaal naar je design gaat leven. Het gaat over de potentie, daar waar jullie elkaar sterker kunnen maken. Maar het zorgt vooral voor meer begrip en acceptatie, daar is het voor bedoelt. Het zorgt ervoor dat je kunt experimenteren met zoveel mogelijk jezelf zijn. Elkaar met respect gewoon laten ZIJN. Er is niet een persoon met een ander Human Design die beter of leuker is, of beter bij je past, want daar vind je ook uitdagingen binnen het design. Daar waar het schuurt mag bewustwording ontstaan. Juist het verschil maakt het interessant en daardoor leer je jezelf en de ander te respecteren.”

Ieder design is uniek en elk koppel daarom ook

Wat belangrijk is om te weten, is dat ieder design uniek is en dat het bij onderstaande vergelijkingen daarom enkel om de grote lijnen gaat. Dit is ook wat Michele benadrukt. Het hangt helemaal af van welke gekleurde centra jullie samen delen of waar de een de ander juist kan beïnvloeden. Zijn er poorten die elkaar aanvullen, of ontstaan er mogelijke uitdagingen? Twee charts die volledig op elkaar aansluiten lijkt misschien perfect en het hoogst haalbare, maar dat kan ook saai worden. Ieder design is uniek en elk koppel daarom ook!

| Lees ook: Belemmerende patronen in relaties |

Relatie analyseren op basis van Human Design

Barbara neemt mij nog dieper mee in Human Design en relaties. Ze zegt: “Wil je een relatie of de compatibility tussen partners analyseren op basis van Human Design, kijk dan naar deze vier punten:

 1. Hoe heb je elkaar ontmoet; dit wordt de entry point genoemd
 2. Hoe geschikt is iemand voor een relatie volgens zijn of haar design; beide designs los van elkaar bekijken
 3. Twee designs vergelijken; de volgende stap is het vergelijken. Waarin zijn jullie hetzelfde, is er herkenning en op welke vlakken werkt het juist weer heel anders?
 4. Wat gebeurt er als je de designs samenvoegt; zijn er dan nog centra open of niet? Velen zullen dan gedefinieerd zijn, maar idealiter is als er nog één centrum open is

Barbara zegt dat het vergelijken van alleen de typen te kort door de bocht is, al kun je in grote lijnen wel het een en ander vaststellen.

Entry point: de start van een relatie volgens de charts

Ieder design is uniek. Niet alleen het energietype is anders, ook je kanalen en poorten hebben invloed op wie je bent en hoe je een relatie aangaat. Als bijvoorbeeld een Manifester wordt ‘uitgenodigd’ voor een relatie door de generator, gaat het al niet werken. Dus met andere woorden: de generator zou in dit geval niet in the lead moeten zijn, het is juist andersom. De manifestor zou het initiatief moeten nemen! Handelt de Generator vanuit respons, dan voelt dat organisch juist voor de generator.

Voor een projector is afwachtend. Het werkt als hij/zij erkent en echt gezien wordt door de ander. Een reflector is daarentegen weer een heel ander type en heeft een speciale relatie met de maan. Een reflector heeft dan ook een maand de tijd nodig om de energie van de maan te verwerken en dus ook de persoon van de ontmoeting. Een Reflector heeft langer de tijd nodig en is meer bezig met het collectief. De Manifesting Generator moet de ander herkennen en kan op basis daarvan initiatief nemen. Wat er gebeurd is bij een eerste ontmoeting en hoe de relatie gestart is, zegt al heel veel over het verloop van de relatie.

Welk Human Design type is geschikt voor een relatie?

De volgende stap is dus om te kijken welk Human Design type überhaupt geschikt is voor een relatie. Iemand met een split definition is heel erg geschikt voor een relatie, die zoekt altijd naar de ander om zich heel te voelen. Single definition daarentegen weer helemaal niet, die blijft liever solo. Overigens kunnen twee single definitions heel goed samen gaan, beiden blijven autonoom.

Dan kijk je naar de types; over het algemeen zijn generators en projectors het meest geschikt voor een relatie, die hebben elkaar nodig om te groeien & bloeien. Reflectors en Manifestors zijn liever op zichzelf. Idealiter vormen dezelfde types een team samen; generators met generators, projectors met projectors. Dat geldt ook voor de andere Human Design types. Barbara vervolgt: “Vervolgens kijk je naar de circuits, de energiestromen. Elke poort is verbonden aan een energiecircuit. 61/24 is bijvoorbeeld een individuele energie, 57/10 ook. Deze personen hebben simpelweg minder behoefte aan een relatie of partner.”

Human Design energy circuits

Wat betekenen deze energiecircuits? Iedere Human Design chart bestaat uit lijnen met onderling verbonden energie die circuits vormen, zoals de bedrading in je huis. Elk circuit brengt verschillende energieën en gedragingen om jou als individu te laten groeien, maar ook om de mensheid te helpen evolueren. Elk circuit doet dit op een andere manier. Het circuit in jouw chart laat zien hoe je je rol in de menselijke evolutie vervult tijdens jouw leven op aarde. Zo zijn er drie energy circuits volgens Human Design:

 1. Individueel: Individual Circuitry gaat over het activeren van verandering op individueel niveau. Het brengt iets anders in de wereld en inspireert verandering bij anderen. De verandering wordt geactiveerd door jezelf te ‘zijn’. De focus ligt dus op het zelf en om van daaruit (onbewust) anderen te inspireren, maar niet op een partnership.
 2. Tribal: Tribal Circuitry gaat over zorg, reproductie (en opvoeding van kinderen) en werk. Het gaat om de mensen om je heen, je familie, buren, vrienden, klasgenoten, collega’s, medewerkers, enzovoort. Het bestaat uit het verdedigingscircuit (de behoefte en drive om je familie en het samenzijn te beschermen) en het egocircuit. Deze energie is het meest geschikt voor relatie, familie en samenzijn.
 3. Collectief: Collective Circuitry gaat over het overleven van de mensheid op grotere schaal. Het gaat om grotere groepen mensen of ideeën zoals overheid, organisaties, grote bestuursorganen en het gaat om kennis, logica en ervaring. Het bestaat uit het detectiecircuit en het logische circuit.

Iemand die een collective circuitry heeft, zal veel willen bespreken binnen de relatie. Er is behoefte aan afstemming, overleg en communicatie. Terwijl iemand met een individual circuitry het tegenovergestelde is, die blijft liever autonoom en beslist zonder overleg. Dit heeft invloed op hoe goed jullie bij elkaar passen of niet.

Veel invloeden bepalen succes van een relatie

Zoals eerder al in dit artikel aangegeven, zijn er vele invloeden uit het Human Design systeem die het succes van een relatie bepalen. Ik ga nu de vier verschillende typen met elkaar vergelijken, maar pak je chart erbij (of laat die maken door Michele of Barbara die ook een relatie reading kan doen) om te kijken welke poorten, kanalen en centra overeenkomen of juist verschillen van elkaar.

1. Relatie Manifestor x Projector

Sterk:

 • Een enorm potentieel, eindeloze groei
 • Krachtig en controversieel
 • Veel ruimte voor groei als beiden actief blijven in hun rol en kwaliteiten
 • Beiden hebben veel ruimte en onafhankelijkheid nodig

Uitdagend:

 • Beiden kunnen koppig en eigenwijs zijn
 • Er ontstaat snel miscommunicatie
 • Projectors sturen en corrigeren graag, terwijl manifestors er niet van houden om te horen wat ze moeten doen. Projector heeft eigen herkenning nodig om dit te laten slagen.
 • Projector is een energietype dat meer behoefte heeft aan een relatie dan een Manifestor. De Manifestor heeft namelijk ruimte en onafhankelijkheid nodig, bij de Projector hangt dit af van het energy circuit (tribal of niet)

2. Relatie Manifestor x Manifestor Generator

Sterk:

 • De potentie om een waar power couple te zijn
 • Er is hier veel te leren en te groeien
 • Beide typen weten elkaar te inspireren tot nieuwe innovatieve en inventieve ideeën en elkaar te motiveren om dingen voor elkaar te krijgen.

Uitdagend:

 • De gemoederen kunnen hoog oplopen vanwege het verschil in energie. Manifesting Generators moeten begrijpen dat Manifestors geen duurzame energie hebben en in plaats daarvan in clusters werken. Zodra dit energieverschil in jullie relatie echt wordt begrepen en gerespecteerd, zullen jullie allebei gelukkiger zijn.
 • Een groot verschil in uithoudingsvermogen en behoeften. Het respecteren van de behoefte van de Manifestors om tijd alleen door te brengen is de sleutel, evenals openstaan voor het luisteren naar elkaar en het respecteren van elkaars overige behoeften.

3. Relatie Manifesting Generator x Projector

Sterk:

 • Veel wederzijdse bewondering en fascinatie tussen deze types
 • De Manifesting Generator weet de Projector te motiveren en inspireren, terwijl de Projector juist aan de Manifesting Generator leert wat het is om echt te ontspannen en de tijd te nemen
 • Manifesting Generators staan open voor begeleiding als ze in staat zijn om te vertragen. De projector helpt ze hierbij en laat hen zien hoe ze in contact komen met hun ware essentie, waardoor ze hun kostbare energie niet verspillen aan zaken of werk dat eigenlijk niet bij hen past.

Uitdagend:

 • Zeer tegengestelde energieniveaus tussen de Manifesting Generator en de Projector
 • De Manifesting Generator gaat soms te snel voor de Projector, hij/zij kan de ander niet bijhouden. Doordat de Manifesting Generator dit niet ziet of (h)erkent, trekt diegene snel de conclusie dat de Projector lui is of niet gemotiveerd. Dit is echter niet geval, ze hebben slechts tijd nodig om alles te verwerken.

4. Relatie Generator x Projector

Voor we hier op de sterke en uitdagende punten in kunnen gaan, moeten we eerst nog het verschil uitleggen tussen Manifesting Generators en Generators, omdat deze in de basis erg op elkaar lijken. Hoewel een Manifesting Generator klinkt als een Manifestor, is een Manifesting Generator echt géén Manifestor. De strategie en aura zijn totaal anders bij een Manifesting Generator dan die van een Manifestor. Wat een Manifesting Generator dan wel is, is een snelle en flexibele Generator. In de praktijk zie je dat een Manifesting Generator bijvoorbeeld veel sneller switcht dan een Generator. Waar een Generator meestal heel gestaag werkt aan haar vaardigheden en echt een soort masterpositie opbouwt, heeft een Manifesting Generator vaak veel verschillende interesses. Hij of zij is sneller op dingen uitgekeken. Maar omdat de Manifesting Generator en de Generator dus erg op elkaar lijken, zie je veel dezelfde sterke en uitdagende punten terug.

Sterk:

 • Zo aanvullend aan elkaar, dat deze relatie de potentie heeft om langdurig te zijn.
 • Projectors zijn op hun best wanneer ze anderen kunnen begeleiden. Generators zijn het energietype dat het meest bereid en ontvankelijk is voor deze begeleiding, wanneer de begeleiding constructief is.
 • Veel wederzijdse bewondering en fascinatie tussen deze types door hun verschillende manieren van werken
 • Zeer tegengestelde energieniveaus tussen de Generator en de Projector, maar daardoor juist complementair aan elkaar
 • De Generator weet de Projector te motiveren en inspireren, terwijl de Projector juist aan de Generator leert wat het is om te bezinnen.

Uitdagend:

 • De Generator gaat soms te snel voor de Projector, omdat dit een heel ander energietype is.
 • De Generator moet een (buik) respons voelen voor hij of zij in een relatie stapt, terwijl de Projector ook afwachtend is en herkenning van de ander nodig heeft om in actie te komen. Hierdoor kan het lang duren voor de relatie op gang komt en als de Projector niet erkend en openlijk gewaardeerd wordt, ontstaat er bitterheid.
 • Alhoewel de Generator openstaat voor constructieve begeleiding en feedback, moet de Projector wachten op een uitnodiging om dit te delen. Wanneer dit ongevraagd plaatsvindt, kan het bij de Generator irritaties opwekken.

5. Relatie Generator & Reflector

Sterk:

 • De Generator en Reflector spiegelen elkaar heel erg, alleen wanneer beide partners er wat mee doet vindt er groei plaats.
 • Wanneer ze elkaar de ruimte geven, kan de Reflector zich omringen met mensen en ruimtes die hem energie geven, terwijl de Generator dit krijgt door te werken aan dienst projecten.

Uitdagend:

 • Generators moeten hard werken om niet met hun energie in de behoeften van de reflector te voorzien.
 • Reflectors moeten erkennen dat ze niet hetzelfde energieniveau als de Generator hebben en dat ze projecten mogelijk niet voor lange tijd kunnen volhouden.

6. Relatie Manifestor x Manifestor

Sterk:

 • Heel powerful stel, niets kan jullie stoppen
 • Blijft altijd spannend
 • Er is ruimte om je eigen ding te blijven doen en dat is misschien zelfs ook wel nodig; alleen dan zijn jullie een winnende combinatie

Uitdagend:

 • De onderlinge machtsstrijd is real!
 • Koppigheid van beide kanten, beiden willen aan hun standpunt vasthouden.
 • Leren om compromissen te sluiten is lastig, maar wel essentieel.

7. Relatie Projector x Projector

Sterk:

 • Allebei echte voelers, je ziet elkaar echt.
 • Jullie hebben een zelfde (filosofische) kijk op de wereld.
 • Oneindige innerlijke groei als je een andere projector dicht bij je hebt.

Uitdagend:

 • Het vermogen van beide partners om in mensen en energetische situaties te kijken gaat erg diep en kan bedwelmend zijn.
 • Het kan een zeer intense dynamiek zijn (in minder positieve zin).
 • Er kan passitiviteit ontstaan, doordat beiden minder snel bereid zijn om in de actiemodus te komen en het werk te doen. Of dit nou om de relatie zelf gaat, of projecten of werk. Jullie motiveren elkaar niet/minder op dat vlak.

8. Relatie Generator x Generator

Sterk:

 • Een solide basis met veel begrip over en weer, omdat jullie hetzelfde energietype zijn
 • Ze zijn in staat om hun partner echt te zien en begrijpen de wens om de meester van hun vak te worden.

Uitdagend:

 • Teveel energie en onrust, wat de kans op een burn-out vergroot
 • Zorg ervoor dat je elkaars inspanningen ondersteunt en geef elkaar de ruimte om je eigen projecten tot voltooiing te brengen.

9. Relatie Generator x Manifesting Generator

Sterk:

 • De sterkte punten komen overeen met die van een relatie tussen generator en generator. Er is een solide basis met veel begrip. Naast dit begrip is er het potentieel voor creatieve samenwerking.
 • Veel positieve energie, omdat jullie bijna hetzelfde energietype zijn
 • Grote overwinningen en dingen voor elkaar krijgen zal geen uitdaging zijn voor deze combinatie.

Uitdagend:

 • Gun elkaar de tijd om te wachten tot er op dingen wordt gereageerd en geef elkaar de vrijheid om die reacties en behoeften te respecteren…zelfs als het op dat moment niet logisch lijkt.
 • De generator zal de manifesting generator de ruimte moeten geven om verschillende wegen en oplossingen te verkennen, terwijl je je ondertussen concentreert op je eigen ding.

10. Relatie Manifestor x Generator

Sterk:

 • Dingen voor elkaar krijgen zal geen uitdaging zijn voor deze combinatie. Met de manifestors energie voor ideeën en de generators liefde om dingen tot een goed einde te brengen is dit het ideale creatieve duo. Manifestors kunnen met de ideeën komen en de generators kunnen ze uitvoeren en voltooien.

Uitdagend:

 • Burn-out voor de Manifestor, omdat ze de constante energie van de Generator niet kunnen bijhouden. Generators moeten de Manifestor de ruimte geven om zich op hun creatieve inspanningen te concentreren.

11. Relatie Projector x Reflector

Sterk:

 • Dit is een zeer unieke en intrigerende combinatie. Zowel de projector als de reflector nemen mensen gemakkelijk diep in zich op.
 • Reflectors voelen zich vaak veilig en begrepen bij projectors. Projectors aan de andere kant kunnen leren hoe hun energie anderen beïnvloedt door te kijken hoe hun Reflector-partner zich gedraagt.
 • Tussen deze typen is er meestal een wederzijds begrip, waardoor ze gemakkelijk kunnen samenwerken- en leven.

Uitdagend:

 • Heel veel moeite om samen op gang te komen!
 • Beiden laag qua energietype en ze nemen elkaars energie makkelijk over, waardoor het gevaar bestaat dat er niks gedaan wordt.
 • Vooral de reflector is gevoelig voor deze energie uitwisseling. De defined projector moet zich realiseren dat de reflector deze energie opneemt en versterkt.

12. Relatie Manifesting Generator x Manifesting Generator

Sterk:

 • Power couple alert!
 • Ook dit koppel krijgt veel voor elkaar samen
 • Met de manifesting generator’s energie om veel nieuwe ideeën te bedenken, kun je verwachten dat je elkaar scherp houdt.

Uitdagend:

 • Gun elkaar tijd en ruimte om te reageren
 • Potentieel voor burn-out. Accepteer dat jullie allebei snelle bewegers zijn en dat het soms moeilijk is om elkaar bij te houden, ook al hebben jullie hetzelfde energielevel.
 • Overcompensatie ligt op de loer. Te hard pushen en energetisch niet gefocust zijn.

13. Relatie Manifestor x Reflector

Sterk:

 • Deze combinatie is zeer uniek en waarschijnlijk ook zeldzaam, aangezien manifestors slechts 9% van de bevolking uitmaken en reflectors slechts 1%. Desalniettemin is dit een hele goede combinatie!
 • Deze relatie kan zeer motiverend zijn voor de Reflector en zeer rustgevend voor de Manifestor, ervan uitgaande dat ze zowel het werk aan zichzelf hebben gedaan als weten hoe ze op de juiste manier door hun ontwerp moeten navigeren.
 • Als de reflector zichzelf omringt met plaatsen en mensen met een hoge energie en de manifestor blijft goed communiceren, dan zou er geen probleem moeten zijn.

Uitdagend:

 • Manifestors moeten hard werken om niet met hun zeer sterke energie in de behoeften van de reflector te voorzien.
 • Reflectors moeten erkennen dat manifestors tijd alleen nodig hebben en het niet persoonlijk moeten opvatten als ze geen tijd samen willen doorbrengen.

14. Relatie Manifesting Generator x Reflector

Sterk:

 • Zeer tegengestelde energieniveaus, maar dit kan juist heel goed werken.
 • Deze combinatie heeft de potentie om een mooie & heilzame relatie te zijn.
 • Er is een wederzijdse fascinatie tussen deze typen. Manifesting Generators wilde en breed verspreide energie fascineert de reflector. En het unieke vermogen van de reflectors om dingen en mensen diep te zien, is erg verfrissend voor de manifesting generator.
 • Reflectors kunnen energie krijgen en opleven door de manifesting generator, die hen vervolgens ook nog tot actie kan aanzetten.

Uitdagend:

 • Hoewel de tegengestelde energieniveaus van dit stel een geweldige verrassing kan zijn, kan het ook spanning veroorzaken omdat de manifesting generator een oneindige bron van energie lijkt te hebben en de reflector een beperkte reserve heeft. Houd rekening met het energieniveau van je partner, zodat er een balans ontstaat tussen werk, avontuur en rust!

15. Relatie Reflector x Reflector

Sterk:

 • Dit is simpelweg de zeldzaamste match-up, omdat reflectors slechts 1% van de bevolking uitmaken. Twee reflectors samen is dus bijna onmogelijk. Maar een paar reflector-koppel zoud een behoorlijk magische verbintenis vormen. Een verbintenis waar zelfreflectie (letterlijk naar elkaar terugspiegelen) en grote groei en ontwikkeling een feit is. Wanneer gekoppeld aan hetzelfde energietype, geeft je bewustzijn en inzicht in jezelf ook inzicht in je partner.

Uitdagend:

 • Het kan moeilijk zijn om erachter te komen wie je daadwerkelijk bent, aangezien reflectors de neiging hebben om op te gaan in hun partners (kans op codependency). Geef jezelf de ruimte om solo zelfonderzoek te doen en leer gaandeweg grenzen te stellen.

Human Design reading afnemen voor jezelf of jullie samen

Michele en haar partner Peter zijn al 10 jaar met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit bezig, waar Human Design een onderdeel van is. Michele heeft mijn eigen Human Design chart uitgewerkt en daarna vergeleken met die van mijn partner, waardoor ik veel heb geleerd over mezelf, onze overeenkomsten en mogelijke uitdagingen. Wil je zelf ook een reading bij Michele afnemen? Met liefde werkt ze jouw chart uit en licht ze het via Zoom aan je toe. Neem contact op via haar website: human designed leven (human-designed-leven.nl)

Zelf met Human Design aan de gang

Vind je het leuk om je eigen chart te (leren) analyseren? Of om jouw chart over die van je partner heen te leggen en te kijken hoe compatible jullie zijn? Dit Nederlandse boek heeft mij enorm op weg geholpen: Human Design – de blauwdruk van je leven, geschreven door Guido Wernink. In dit boek leer je meer over de achtergrond van Human Design en hoe je jouw chart kunt interpreteren.

Welk type Human Design ben jij? Laat een reactie achet onder dit bericht!

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.