TOP
Wild Wisdom

Hypnose ontmaskert patronen in liefdesleven

Hypnose ontmaskert patronen in partnerkeuze

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 7 minuten van je tijd in beslag.

Kan hypnose patronen laten zien in jouw partnerkeuze en liefdesrelaties? Ik ben in gesprek gegaan met een hypnose expert en heb zelf ook een hypnose ondergaan. Wat liet het mij zien? En kan het jou ook inzichten geven over jouw keuzes in de liefde?

Hoe werkt Quantum Healing Hypnosis?

Tijdens een Quantum Healing Hypnosis sessie (QHHT) reis je onder professionele begeleiding af naar een diepe staat van ontspanning. Je komt daar in contact met jouw onderbewustzijn. Hier kom je te weten waar persoonlijke groei te behalen is en of er trauma te verwerken valt. In sommige gevallen is het ook mogelijk fysieke klachten te verlichten.

Quantum Healing kan een transformerende en bewustzijnsverruimende ervaring zijn waardoor je jouw perspectief vergroot en je meer in balans bent. Onze geest is krachtig. Naast dat we onszelf ziek kunnen maken met onze gedachten en overtuigingen, kunnen we onszelf ook beter maken. Quantum Healing Hypnosis helpt daarbij.

Hypnose geeft inzicht in patronen in je liefdesleven

Ik sprak Olga Brakkee, eigenaar van Voyage Hypnose, over hoe hypnose patronen in je liefdesleven duidelijk kan verklaren: “Heel regelmatig komen er cliënten naar mij toe met de vraag waarom ze in dezelfde valkuil trappen. Dit gaat over allerlei soorten relaties, maar met stip op nummer een staat de volgende vraag: “Waarom val ik op foute partners? Vaak weet ik dan dat deze persoon zeer waarschijnlijk een weg heeft af te leggen naar meer zelfliefde. Want het cliché dat je eerst in een bepaalde mate van jezelf moet leren houden om ook liefdevolle mensen aan te trekken is waar. Mensen met angst voor het accepteren van (zelf)liefde en/of zij die een laag zelfbeeld hebben, vallen vaak op foute (lees emotioneel onbereikbare) partners. Op deze manier zullen ze hun angst liefde toe te staan niet of nauwelijks onder ogen hoeven te komen en worden ze tegelijkertijd bevestigd dat ze het niet waard zijn. Een self fulfilling prophecy met als gevolg een neerwaartse spiraal.”

| Lees ook: Waarom worden we verliefd op beschadigde mannen? |

Generational Trauma wordt opgeslagen in het lichaam

Dat jij vaak op ‘foute’ partners valt, kan te maken hebben met jouw celgeheugen. Iedere cel in ons lichaam heeft namelijk een geheugen. Een gebeurtenis wordt opgeslagen in deze cellen. Jouw lichaam weet dus altijd wat er heeft plaatsgevonden, ook al heeft jouw brein dat verdrongen. Deze wijsheid van het lichaam komt niet in ons bewustzijn, maar is er wel altijd. Zo worden gebeurtenissen, relatie ervaringen en trauma’s dus ook in het lichaam opgeslagen. In ons onbewuste geheugen. Ook onverwerkte zaken worden krijgen hier een plekje. Opgeslagen herinneringen in het lichaam noem je een energiecyste, wat eigenlijk een opeenhoping of blokkade van onverwerkte energie is. Op het moment dat het trauma wordt opgeroepen en/of aan verwerking toekomt, kan de herinnering worden opgelost. De energiecyste gaat open en de restenergie kan nu uit het lichaam worden gelaten. 

Sommige herinneringen kunnen we niet direct in ons geheugen terughalen maar worden op een wonderlijke manier opgeroepen door een specifieke zintuiglijke waarneming, een geur, een geluid, muziek, een aanraking, een smaak, een beeld of een combinatie van deze ervaringen. Ook door hypnose is dat mogelijk. Quantum Healing Hypnosis is een manier om een ervaring opgeslagen als celherinnering uit het lichaam op te roepen.

Dat geldt ook voor herinneringen van relaties en partners. Deze ervaringen, en soms traumatische gebeurtenissen, worden op cellulair niveau opgeslagen en kunnen generaties lang worden doorgegeven. Ze kunnen zich zelfs opnieuw uiten in dit (huidige) leven. Generational trauma wordt dat genoemd. Jij kiest er dus niet bewust voor om steeds weer foute partners aan te trekken. Het komt uit je onderbewustzijn en vormt voor jouw lichaam een bekend patroon.

| Lees ook: Schema’s & patronen in liefdesleven, hoe ontstaan ze? |

De bedrogen partner

Olga deelt een voorbeeld: “Sara zat in een emotionele crisis omdat ze al in twee huwelijken was bedrogen. Ze had gevoelens van waardeloosheid, faalangst, boosheid en voelde zich hierdoor depressief. Tijdens de hypnose in mijn praktijk zag Sara zichzelf als opperhoofd van een stam. Hij voelde de verantwoordelijkheid van deze taak op zich drukken. Uiteindelijk verzaakte dit stamhoofd om zijn stam bij te staan en begon te drinken en zich te misdragen. Hij zorgde niet goed voor zichzelf en daarmee niet voor de anderen. Hij werd verbannen en leefde als een outcast met dezelfde nare gevoelens als Sara voelde. Het onderbewuste van Sara vertelde dat net als het stamhoofd in zijn leven, zij in dit leven ook weg liep van haar verantwoordelijkheden. Ze zorgde niet goed voor haarzelf en daarvoor ook niet voor anderen. Dit had ze overgedragen gekregen van het stamhoofd. Hij op zijn beurt had doorgekregen van zijn moeder toen ze hem als kind verliet, omdat ze de verantwoordelijkheid van het moederschap niet aankon.”

Door celhelend Quantum werk toe te passen tijdens de sessie, was Sara door dit vernieuwde perspectief in staat anders te kijken naar verantwoordelijkheid. Ze kon de last van de moeder, het stamhoofd en haarzelf transformeren. Een half jaar na de sessie vertelde ze een ander mens te zijn en er zelfs plezier in te hebben om voor zichzelf te zorgen. Door deze inzichten is ze milder naar zichzelf gaan kijken en is haar zelfliefde gegroeid. Mede hierdoor heeft ze nu een relatie waar ze met meer vertrouwen en zorg in staat en waar bedrog niet aan de orde is.

Hoe heb ik mijn eigen hypnose ervaren?

Sinds een jaar of tien ben ik een innerlijke reis aan het afleggen, waarbij ik mijn patronen analyseer en probeer te doorbreken. Ik heb sessies met coaches doorlopen, therapeuten en modern witches. Mediums en astrologen hebben mij inzichten gegeven. Een hypnose ondergaan zou mij bovenop alle andere inzichten misschien nog meer duidelijkheid verschaffen. Wat zou ik te zien krijgen over mijn liefdesleven? Waar komt bepaalt gedrag vandaan?

Mijn eigen Quantum Healing Hypnosis sessie (QHHT) bij Olga was heel bijzonder. Ik heb van alles gezien en ervaren en zal daarvan een korte samenvatting geven, want de totale sessie neemt zo’n zes uur in beslag. Het is onmogelijk om dat allemaal uit te schrijven, maar gelukkig heb ik de audio opname nog.

| Lees ook: Plantmedicijnen geven net als hypnose inzicht in je liefdesleven |

Sisterhood in Italië

De hypnose bracht mij terug naar Italië, waar ik in een klein huisje in een vissersdorp woonde. Zonder man en kinderen leefde ik daar als een jonge, zelfstandige vrouw in vrijheid. Mijn dag vulde zich met veel boeken en werken met kruiden. Ik zie mezelf flirten met een visser vanuit mijn keukenraam. Op een bepaalt moment word ik door een groep mannen hardhandig meegenomen naar een kerk. Hier word ik vastgebonden en ik voel dat er nare dingen gebeuren, maar ik kan niet precies zien wat. Er volgt een hevige brand, echter weet ik te vluchten en verlaat ik direct het dorp. Met een groep andere vrouwen vertrek ik naar het platteland. Hier woon ik met mijn sisters in de natuur en onderwijzen we jonge meisjes en andere vrouwen.

De tijd gaat voorbij, als op een gegeven moment blijkt dat ik ongewenst zwanger ben. Zou ik zwanger zijn geraakt toen ik in de kerk werd vastgehouden? Het lijkt erop dat ik dat te diep heb weggestopt. De zwangerschap verloopt goed, ook al moet ik erg wennen aan het feit dat ik moeder word. De bevalling zet zich in, wat een heel intens moment tijdens de hypnose is, omdat ik op dat moment ervaar dat ik tijdens de bevalling overlijd. Zowel ik als de baby halen het niet. Er volgt een wit licht en stilte. Er is helemaal niks meer.

Hoe verhoudt zich dit tot mijn liefdesleven nu?

Wat mij vooral is bijgebleven tijdens mijn hypnose, is dat ik een heel vrij leven leidde. Ik had geen vaste partner, ik was heel zelfstandig en veel met ontwikkeling bezig, gezien alle boeken. Die hang naar vrijheid heb ik nog steeds, ook in mijn relaties. Ik denk dat ik daarom ook altijd vrije geesten aantrek als partner. Daarnaast voelde ik best wel angst voor mijn bevalling nu bijna acht jaar geleden. Ik kon dat nooit plaatsen, maar nu ik tijdens de hypnose heb ervaren dat ik in een vorig leven overleden ben tijdens de bevalling, begrijp ik beter waar die angst vandaan kwam.

Wat ik ook opvallend vind, is dat ik toen, maar ook nu, veel aan het lezen en studeren was. Ik heb in dat vorige leven zelfs mijn missie gemaakt van het ondersteunen en onderwijzen van (jonge) vrouwen. Dat is eigenlijk wat ik met dit platform ook hoop te bereiken. Inzichten creëren, kennis overbrengen en het verbinden van vrouwen van en voor de liefde.

Zelf ook een hypnose ondergaan? Neem dan contact op met Olga Brakkee van Voyage Hypnose. Na een sessie kun je een lichamelijk en psychisch meer gebalanceerd, bewust, gezond en liefdevol leven creëren. Je perspectief vergroot en je zelfbeeld raakt krachtig.  

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.