TOP
Wild Wisdom

Lichaam & geest als energiecentrale; seksuele energie als brandstof

Seksuele energie

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 7 minuten van je tijd in beslag.

Wist je dat jij een energiecentrale an sich bent? En dat je zelf voor brandstof zorgt om de boel op gang te houden? Het meervoudig orgasme en de energie die hierbij vrijkomt, kun je masteren om een als onuitputtelijke bron van vitaliteit voor je te laten werken. Je seksuele energie als brandstof; wat is het, hoe zet je het in en wat zijn de effecten?

Alles is energie

Dat seks veel meer is dan de fysieke daad moge duidelijk zijn. Wij zijn zelf immers veel meer dan enkel ons lichaam. Ons lijf is slechts een voertuig in dit aardse leven. Een pak van spieren, weefsel en huid dat we toevallig hebben meegekregen om in deze realm of reality te kunnen overleven. Of je er nou blij mee bent of niet, je moet het ermee doen.

Maar gelukkig zijn we meer dan alleen dit vleespak. Niet alleen wij mensen, ook edelstenen, bomen, insecten en de dieren om ons heen hebben allemaal een eigen vibratie. Een energieveld van waaruit gedachten, emoties en intenties worden verzonden. Dit wordt subtiele energie genoemd; het onzichtbare krachtenveld waarmee alles wat leeft omgeven is. Alhoewel deze energie niet zichtbaar is, het is er altijd.

In ons lichaam bevat dit krachtenveld een aura met maar liefst zeven lagen energie, dat zijn onze ‘subtiele lichamen’. Dit is ons energetisch veld. Het gaat hierbij om ons lichamelijk welzijn, onze emotionele balans en mentale helderheid. Het is een uitzonderlijk gedistingeerd systeem dat dat in harmonie met elkaar opereert, als alle lagen met elkaar in balans zijn. Jouw krachtenveld staat constant ‘aan’, communiceert altijd en is met alles en iedereen verbonden. Hoe beter jij je energie kunt masteren, hoe hoger je frequentie.

7 lagen van energie

Deze 7 lagen van energie kun je beschouwen als ringen welke samen jouw auraveld vormen. Van boven naar beneden zijn dit;

  1. De Goddelijke
  2. De Monadische
  3. De Spirituele
  4. De Mentale
  5. De Emotionele
  6. De Etherische
  7. Het Lichamelijke

Deze aura’s zijn gelinkt aan je 7 hoofdchakra’s, die elk met een kleur communiceren. Wanneer je weet dat alles energie is en je het beste functioneert als deze energie in balans is, kun je je ook voorstellen wat het met je doet als je energiepeil niet optimaal is. Energie is immers de bron van leven.Zonder deze energie kun je niet functioneren. Energie heb je nodig om te zijn, om te voelen, om te beleven en te creëren. Maar de bron van dit alles is jouw seksuele energie. Dat is life force. Seksuele energie is de basis van een gezond en gelukkig leven dat veel verder gaat dan seksualiteit, dat wil zeggen; de daad. Maar wanneer je een pro bent in het masteren van je seksuele energie, kun je het voor nog veel meer doeleinden inzetten. 

Seksuele energie bij je houden

Het bij je houden van je seksuele energie helpt je bij je spirituele groei. Het is een lichamelijke expressie van spirituele kracht. Wanneer het je lukt om je seksuele energie bij je te houden en te gebruiken voor andere doeleinden, zul je zien dat je groeit qua life force. Fysieke kracht en algehele vitaliteit om hogere lichamelijke en mentale doelen te behalen. Vrouwen kunnen hun seksuele energie verleggen door het omhoog te bewegen en te spelen met ademhalingstechnieken. Zo ontstaat er levenskracht. Levenskracht van waaruit je kunt groeien en creëren. Deze levenskracht wordt ook wel Qi of Chi genoemd.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde stroomt qi door ons lichaam via de meridianen, de energiebanen die door je lijf lopen. Seksuele qi is een krachtige vorm van qi die je in je lichaam kunt opwekken én vasthouden. Als dat lukt, dan beleef je een intense en diepe seksuele ervaring, die door kenners wordt omschreven als een full body orgasme. Door middel van speciale tantra technieken kun je die energie zelfs bewust sturen naar onderdelen van je lichaam. Van het stromen van de seksuele energie gaat een helende werking uit. Je zult je energieker, krachtiger, en levenslustiger voelen. Seksuele qi kan jou ook reinigen. Energetisch welteverstaan, zo is het mogelijk om blokkades op te ruimen.

Energie terug laten stromen

Het is duidelijk dat er veel kracht zit in deze seksuele energie. Dus wat doet het met je als je het niet loslaat, maar je het juist bij je houdt? De energie wordt alleen maar krachtiger en sterker! Zeker als man zijnde loont het om niet te ejaculeren. Taoïsten geloven dat het verliezen van ejaculatievloeistoffen gelijk staat aan het verlies van fundamentele levensenergie (‘jing’ genoemd). Dus door tantrische oefeningen toe te passen om sperma te bewaren, kunnen mannen de orgasmische energie door het lichaam heen sturen. De energie stroomt vervolgens weer omhoog richting het kroonchakra, waar het voeding aan het brein geeft, zodat er weer ruimte ontstaat om te creëren. Het zijn de mannen die zichzelf dienen te beschermen om de energie bij zich te houden, want vrouwen laden zich er juist mee op. De intensiteit en energie die vrijkomt bij een ejaculatie, geeft een vrouw juist kracht en vitaliteit. Maar de vrouw kan dus ook energie opdoen met behulp van ademhalingstechnieken tijdens tantra oefeningen.

Seksuele energie om te creëren

Wij zijn allemaal ontstaan vanuit de seksuele energie tussen twee energetische wezens. Op dat bewuste moment, is de seksuele energie tussen hen geharnast om nieuw leven te creëren. Dit is dus een hele sterke kracht, want niet alleen moet alles op fysiek niveau precies kloppen; ook energetisch moet er aansluiting zijn. Want hoe vaak komt het niet voor dat het een stel niet lukt om zwanger te raken, zonder dat er concrete oorzaken gevonden worden? 

Seksuele energie is de basis van de creatie van nieuw leven. De Erosstroom die altijd in ieder mens aanwezig is. Maar deze Erosstroom staat eigenlijk voor creatie in het algemeen, dat gaat verder dan de creatie van nieuw leven via gemeenschap. Precies de reden waarom Taoïsten hun ejaculatie bij zich houden, zodat deze seksuele energie opnieuw omhoog stroomt richting het brein. Deze energie heb je nodig om te scheppen, om dromen te verwezenlijken, om vorm te geven aan nieuwe plannen. 

Ga er maar eens mee experimenteren. Probeer je seksuele energie zo lang mogelijk bij je te houden. Het gevolg: je staat te stuiteren! Je voelt je vitaal, veerkrachtig, jong en energiek. Je komt in een constante staat van flow, waar alleen nog maar ruimte is voor creativiteit. Seksuele energie is de brandstof om te creëren.

Seksuele energie om te manifesteren

Sex Magic, ooit van gehoord? Sex magic, of seksmagie, is elke vorm van seksuele activiteit die wordt gebruikt bij magische, rituele of anderszins religieuze en spirituele bezigheden. Het beoefenen van seksmagie is het gebruik van seksuele opwinding of een orgasme om affirmaties en/of een visualisatie te bekrachtigen. Dit kun je in je eentje beoefenen, met je partner, of als je seks hebt met iemand zonder hem of haar hierover in te lichten…

Hoe dan ook; het werkt als volgt. De seksuele energie die vrijkomt tijdens een orgasme gebruik je om te manifesteren. Op het moment suprême spreek je hardop, of in je hoofd, je affirmaties of wensen uit. Datgene wat je wilt manifesteren. Wanneer je dit samen met je partner doet, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om jullie gezamenlijke wensen en behoeftes kracht bij te zetten. Zeker als jullie tegelijk tot een hoogtepunt komen en het hardop uitspreken terwijl jullie elkaars blik vasthouden, zal het een extra krachtige uitwerking hebben, waardoor het manifesteren makkelijker gaat.

Heb je soloseks, of wil je juist iets van je bedpartner gedaan krijgen, kun je je wensen ook voor jezelf houden en als affirmatie door je hoofd laten gaan. Je spreekt het niet hardop uit. Natuurlijk kun je het gewenste plaatje tijdens het orgasme ook in je hoofd visualiseren. Zo simpel is het. Seksuele energie is de brandstof om te manifesteren.

Seksuele energie voor een gelukkig & gezond leven

Ga je bewust om met je seksuele energie, dan heeft dit een positief effect op andere functies die belangrijk zijn voor je lichamelijke en emotionele balans. In dit interview legt Tao-instructeur Reinoud Eleveld het in eigen woorden uit. Een regelmatige dosis seks draagt daarom bij aan je lichamelijke gezondheid en het emotionele welzijn. Emotioneel gezien kun je door middel van seks zowel opladen als ontladen, naast verbinden met je bedpartner uiteraard. Het is dé manier om stress los te laten, om volledig in het nu te zijn en te aarden. Daarnaast wordt tijdens een vrijpartij een flink shot hormonen aangemaakt; oxytocine en vasopressine. Hierdoor voel je je met de ander verbonden. Daarnaast zorgt oxytocine wat voor een zachte en kalmerende werking. En door de endorfine die vrijkomt gaat onze pijngrens flink omhoog.

Nog twee fysieke voordelen: je hartslag gaat tijdens een goede vrijpartij flink omhoog, tot wel honderd extra slagen per minuut. Het gevolg: je bloed gaat sneller stromen, waardoor je hart en bloedvaten even goed doorgespoeld worden. 

Kortom; seksuele energie is de brandstof om te creëren, te manifesteren én het vuurtje voor een gelukkig & gezond leven.

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.