TOP
Wild Wisdom

Plantmedicijnen als relatietherapie; wat & waarom

Plantmedicijnen als relatietherapie

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 7 minuten van je tijd in beslag.

Als Boogschutter en Meyers-Briggs type INFJ ben ik soms een vreemde eend in de bijt. Iemand die heel direct is, haar eigen plan trekt, avonturen nooit uit de weggaat en altijd de waarheid boven tafel wil hebben. Niet gek dus dat ik de nodige ervaringen heb met synthetische drugs als onderdeel van het volwassen worden, exploreren en nieuwe dimensies verkennen. Ik wil gewoon altijd weten hoe het smaakt, wat het doet en waar het je kan brengen. Hier zijn reizen met plantmedicijnen bijgekomen als aanvulling op mijn spirituele reis. Maar plantmedicijnen als relatietherapie? Ik mijn bevindingen met je.

Synergie met synthetische substanties

In de meeste gevallen ging het bij het gebruik van synthetische substanties om feestjes en festivals. Dagen of avonden waarop magic moments werden beleefd, sferen gecreëerd werden en nieuwe vriendschappen zich ontvouwden. Fijne herinneringen om op terug te kijken. Van alles is hierbij de revue gepasseerd. Naarmate ik groeide in mijn volwassenheid, nam mijn behoefte om te exploreren ook alleen maar toe en dus groeide ook mijn rugtasje aan ervaringen, groeide de vriendengroep met gelijkgestemden en groeide ook de intensiteit tijdens deze ontmoetingen. Synergy alom.

Regelmatig zaten hier momenten tussen waarop synthetische drugs genuttigd werd met een geliefde. Omdat we samen op een feestje waren, omdat we als verliefde tieners in het weekend het bed niet uit kwamen en samen naar nog hogere dimensies wilden afreizen, of omdat we met nog een ander stel sferen wilden creëren. Hier zijn hele bijzonder gesprekken uit voortgekomen, evenals hele intieme herinneringen en spannende avontuurtjes.

Plantmedicijnen als onderdeel van mijn spirituele reis

Na het verbreken van mijn eerste lange relatie toen ik eind twintig was, nam ik pas echt de tijd en ruimte om te beginnen aan mijn spirituele reis. Het verbreken van die relatie was hier onderdeel van. Ik moest weten wie ik was zonder hem, mezelf opnieuw uitvinden. Ik heb in de jaren die volgden heel wat experts gezien; coaches, healers, mediums, astrologen en zelfs een moderne heks. Het was een interessant proces, maar het meeste heb ik over mezelf geleerd toen ik kennis maakte met plantmedicijnen in mijn jaren als dertiger.

Er zijn verschillende soorten plantmedicijnen, maar ze hebben allemaal als doel om je te helpen en ondersteunen bij persoonlijke heling en transformatie. Natuurlijk kun je er ook lekker op trippen met vrienden. Maar van de plantmedicijnen in dit blogartikel, worden de heilzame entheogene stoffen volgens eeuwenoude tradities onttrokken uit deze magische planten en verwerkt tot een krachtig brouwsel.

Plantmedicijnen als therapie

Plantmedicijnen houden je een spiegel voor. Je plantkeuze zorgt ervoor dat je of naar binnen afreist en er blokkades aan de oppervlakte komen (waar je iets mee ‘moet’), of meer naar buiten gericht bent. In de meeste gevallen zorgt het in ieder geval voor zelfreflectie, waardoor de kern van bepaalde problematiek of patronen inzichtelijk wordt. Hierdoor kun je op dat moment een diepe transformatie ondergaan, waarbij bepaalde verbindingen in de hersenen een reset krijgen. Je vindt antwoord op allesomvattende levensvragen die je steeds maar uit de weg gaat, omdat ze moeilijk te beantwoorden zijn. Een ceremonie met ayahuasca bijvoorbeeld, een modderachtig drankje met een hoge concentratie DMT (krachtige psychoactieve stof), staat volgens velen niet voor niets gelijk aan een jaar lang therapie. Het legt in slechts zes tot acht uur tijd in een klap alle pijnpunten uit je leven bloot. Het kan tevens de door jou (onbewust) ontwikkelde copingsmechanismen blootleggen. Op deze manier kunnen deze organische hulpmiddelen uit moeder natuur een therapeutische werking hebben.

Wanneer je in dit aardse leven een bewuster pad van zelfheling en ontwikkeling aangaat, zal inner child healing hier waarschijnlijk een belangrijk onderdeel van zijn. Ceremonies met plantmedicijnen kunnen hier een wezenlijk onderdeel in zijn, zoals ayahuasca dus. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de diverse truffelsoorten, San Pedro (meer naar buiten gericht), of Kambo. Wanneer je samen met je partner de wens hebt om pijnpunten bloot te leggen of meer te verbinden zoals wij en gezamenlijk naar nieuwe hoogten te groeien, kunnen plantmedicijnen als hulpmiddel dienen om inzichten te verkrijgen en grenzen te verleggen.

Plantmedicijnen als relatietherapie voor jou en je partner

Bij het woord relatietherapie denk je al snel aan issues als sleur, overspel, communicatieproblemen. Maar gelukkig zijn er steeds meer stellen die in therapie gaan om te verbinden. Hun relatie zit al in lekkere flow, maar dat willen ze graag zo houden. Preventieve therapie dus.

Waar een chemische drug als MDMA juist voor love vibes en babbels zorgt en dus verbindt, in elk geval op dat moment, kunnen plantmedicijnen een heel andere uitwerking hebben. Kunnen plantmedicijnen als relatietherapie dienen met als doel om nog meer te verbinden? Dat is juist het mooie aan plantmedicijnen; ze doen wat ze moeten doen. Het brengt je daar waar je moet zijn, op het pad dat voor jou bestemd is. Afhankelijk van de kwaliteit en fase van je relatie, plus de omstandigheden van de reis zelf, zal het je dichter bij elkaar brengen, of juist afstand creëren. Either way; het zal stof doen opwaaien. Want plantmedicijnen zijn innerlijke reismiddelen en brengen vooral datgene aan de oppervlakte wat nodig is. En wat jou en je partner in de weg kan staan. Soms op een heel pijnlijke manier. Maar is dat niet waar relatietherapie om draait?

Het is niet altijd mogelijk om tijdens een plantmedicijn sessie direct met elkaar in gesprek te gaan. Met de spirit van moeder aarde, zoals ayahuasca ook wel genoemd wordt, kun je van van de ene dimensie naar de andere reizen, waarbij een toiletbezoek als een rollercoaster op Acid aanvoelt. Probeer dan maar eens een normaal gesprek te voeren! Maar wat het wel teweeg kan brengen, is dat tijdens je sessie de oorzaak van blokkades en destructieve patronen in je liefdesleven ineens kraakhelder worden. Misschien was je je daar niet eens van bewust! Hier kun je op een later moment dan met elkaar over in gesprek gaan.

Onze ervaring met plantmedicijnen

Mijn lief en ik hebben samen al de nodige ervaring opgedaan met plantmedicijnen. Elke keer hebben we weer een andere uitwerking ervaren. Onze eerste magic trip samen was op Galindoi. Mijn medereiziger kwam bijna direct in hogere sferen, waar de magische kleuren en vormen van de natuur hem emotioneerden. Bij mij duurde het twee uur, obstakels rond mijn keelchakra moesten eerst opgelost worden voor ik echt kon loslaten en genieten. Tijdens deze emotionele momenten konden we elkaar liefkozen, verzorgen en steunen, wat voor enorme verbondenheid zorgde. Deze eerste trip heeft ons dichter bij elkaar gebracht en was daarom erg geslaagd!

De tweede trip was op Dragon’s Dynamite en de derde op Hawaiian Baby Woodrose zaden. Beiden brachten een totaal andere ervaring. We hadden zin in avontuur die tweerde trip. We zijn naar buiten gegaan, hebben gelopen en gegierd van het lachen. Hawaiian Baby Woodrose zaden zorgden voor magie tussen de lakens op een warme lentedag. Het zorgde voor intense samensmelting die verder ging dan een fysieke uitwisseling van energie op dat moment. Een betovering tussen twee zielen als tijd en ruimte niet meer bestaan.

Ons experiment

Los van deze drie trips samen, hebben we ook individueel ervaring met plantmedicijnen als Kambo, Iboga, Chocobliss, Oceandrops en meer. Voor komende tijd willen we een experiment aangaan en dit in dagboekvorm op dit platform met jullie delen. Iedere maand gaan we een ander plantmedicijn proberen en kijken wat dit qua dynamiek tussen ons doet. Zal het meer verbinden, verhoogt het de seksuele energie of zal het meer een individuele trip zijn? Volg mij op Instagram om de resultaten te volgen!

Zelf starten met plantmedicijnen

Zelf expertimenteren met plantmedicijnen? Bouw het rustig op en laat je adviseren door een professional. Begin bijvoorbeeld met Damiana. Van deze bijzondere kruiden en extracten is bekend dat ze een sensuele bewustzijnstoestand opwekken. Damiana is onder andere verkrijgbaar bij Azarius, een van de beste online smartshops. Het Azarius team steekt veel tijd in het inkopen van kruiden bij betrouwbare boeren en leveranciers van over de hele wereld, dus de kwaliteit is hoog, evenals hun kennis van de producten. Advies nodig? Het Azarius team staat voor je klaar, maar er is ook veel kennis in Facebook groepen als Plant spirit medicijnen – ayahuasca, truffels, paddenstoelen & meer.

Mocht je zelf gaan experimenteren; alles wat in dit artikel staat en in toekomstige blogs gepubliceerd zal worden is gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Ik ben geen plantmedicijn expert en kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor tegenvallende ervaringen of resultaten voor jullie relatie, bad trips of ongelukken. Wees je ervan bewust dat ook niet alle plantmedicijnen legaal gekocht en/of genuttigd mogen worden.

Weten wanneer het dagboek met onze ervaringen gepubliceerd wordt? Volg mij dan op Instagram!

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.