TOP
Wild Wisdom

Relatie met zielsconnectie verbreken: redenen & verwerking

Relatie zielsconnectie verbreken

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 7 minuten van je tijd in beslag.

Een relatie met je zielsconnectie hebben is fantastisch en intens tegelijkertijd. Als een bliksem schiet de liefde dwars door je ziel en opent het niet alleen je hart, vaak ook je diepste wonden. Er kunnen dan ook allerlei redenen zijn waarom jij je relatie met je zielsconnectie uiteindelijk tóch wil verbreken. De mogelijke aanleiding en hoe je dit kunt doen, lees je in dit blogartikel.

We hebben allemaal delen in ons die we, bewust of onbewust, niet aan de buitenwereld laten zien. Schaamte, verdriet of angst kan een rol spelen. Je bent niet trots op bepaalde karaktereigenschappen, dus kies je ervoor om er met niemand over te praten. Of onzekerheid speelt een rol waardoor je sommige kwaliteiten toch voor jezelf houdt. Totdat je een partner treft die zich niets aantrekt van wat jij wel of niet wil laten zien.

| Lees ook: Een relatie met je zielsconnectie, is het ware liefde of een harde les? |

Elkaars ware kracht zien

Deze partner is jouw zielsconnectie en heeft maling aan jouw schaduw. Hij of zij zet je op een podium en schijnt ook nog eens het licht op je. Geen sfeerlampje of dimmer, maar een enorme bouwlamp die alles uitlicht wat jij liever verborgen houdt. Je wordt gezien voor wie je werkelijk bent, in jouw grootsheid en ware potentie. Je zielsconnectie laat je uit je schulp kruipen, waardoor je die rol kunt pakken in dit aardse leven waarvoor je bestemd bent. Je ziet jezelf én de ander in zijn of haar voldaanheid.

Je wordt eindelijk gezien en dat voelt fantastisch. Gezien worden voor wie we werkelijk zijn is immers wat we allemaal willen. Iedereen wil onvoorwaardelijke liefde ervaren en deze zielsconnectie laat je die voelen tot in het diepst van je essentie. Het is het grootste en meest bijzondere dat je ooit gevoeld hebt, een soort liefde die anders is dan je tot nu toe hebt ervaren. Je ziet, voelt en hoort elkaar op alle lagen.

Het doel van een relatie met je zielsconnectie

Hoe mooi en verslavend dat gevoel ook is, deze relaties zijn er enerzijds om jou te laten inzien dat je je verborgen schatten mag afstoffen en aan de buitenwereld mag tonen. Anderzijds spiegelen ze ons waar er ruimte is voor heling en groei. Het is de bedoeling dat we alles weer (h)erkennen, waarderen en delen met de buitenwereld. Zelfs de delen die we verstopt hebben en ‘vergeten’ zijn.

De lessen die je zielsconnectie je geven

Zielsconnecties komen in je leven om je te leren van jezelf te houden. Om diepe wonden te helen en om af te stoffen wat weer mag blinken. Zo helpt je zielsconnectie jou om vanuit innerlijke vrijheid over te geven aan je ware potentie. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot; deze achtbaan vol liefde en emoties is a hell of a ride. Er kunnen dan ook verschillende redenen of aanleidingen zijn waarom je besluit de relatie met je zielsconnectie te verbreken.

| Lees ook: De 7 fasen van een relatie met je zielsconnectie |

Relatie met zielsconnectie verbreken

De relatie met je zielsconnectie verbreken is het meest moeilijke ooit. Mogelijke aanleidingen of redenen kunnen zijn;

 • Het afronden van een kwestie uit een vorig leven, waardoor jullie ‘klaar’ zijn.
 • Een zielsafspraak om karma uit te werken en dat is gebeurd, het is volbracht.
 • Een van de twee is er niet aan toe om het ‘werk’ te doen dat aan de oppervlakte komt, doordat jullie elkaar spiegelen. Hierdoor zal er vanuit ego gereageerd worden, in plaats van dat het als kans wordt gezien om te helen.
 • Maskers vallen af, waardoor de bijzondere verbinding meer op de achtergrond treedt en je het ware karakter van je zielsconnectie gaat zien. De verbinding kan nog zo sterk zijn, maar als je zielsconnectie eigenschappen heeft waar je niet bij van wordt, gaat het niet werken.
 • De dynamiek van aantrekken en afstoten kost steeds meer energie en krijgt hierdoor een toxisch karakter. Dit breekt een van de twee, of beiden, op en de relatie komt tot een eind.

Komen jullie nog bij elkaar?

Het is heel goed mogelijk dat een relatie met je zielsconnectie meerdere keren in dit aardse leven verbroken wordt en je toch steeds weer bij elkaar komt. Ook al gebeurt dit niet, dan kan dit wellicht alsnog gebeuren in een volgend leven. Op de lange termijn gaan jullie in elk geval samen eindigen, alleen weet je nog niet hoeveel levens daarvoor nodig zijn. Dat is waarom je het meeste uit je uit de relatie met je zielsconnectie moet halen in dit leven. De reis met je zielsconnectie is namelijk ongelooflijk zeldzaam. Nog zeldzamer is het als ten minste één van jullie twee spiritueel gezien genoeg gevorderd is om de reis die je maakt, en het niveau van jullie bijzondere connectie die jullie hebben, te begrijpen.

Rouwen om de verbroken relatie met je zielsconnectie

Mocht je de relatie met je zielsconnectie toch verbreken, of je partner kiest hiervoor, dan is dit ongelooflijk pijnlijk. Hoe ga je dit verwerken? Bekijk het per dag en onthoud dat deze spirituele reis zich niet over een enkel leven afspeelt. De fysieke, emotionele en spirituele onrust kan het zeker een heel stuk langer laten lijken, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om deze tijd te gebruiken (en het voor jullie beiden gemakkelijker te maken). Het gaat iets dieper dan een bak ijs halen en een paar romcom-films kijken. Een breuk met een tweelingziel zal jullie beiden een gevoel van verlies geven, maar zal hopelijk leiden tot een periode van groei en genezing.

Ben jij door je zielsconnectie alleen achtergelaten? Trap dan niet in de valkuil door te denken dat hij of zij ‘het moet uitzoeken’ of bij je terug moet komen. Je zult hier je ego opzij moeten zetten en ook proberen de gevoelens van de zielsconnectie te begrijpen. Je zielsconnectie probeert je niet opzettelijk te kwetsen. Het verbreken van de relatie is waarschijnlijk gebaseerd op zelfbescherming en in sommige gevallen en begrijpt hij of zij zelf niet eens de reden. Dan is het eerder onmacht of angst voor hechting op zo’n diep niveau. Het beste wat je kunt doen als je door een breuk als deze gaat, is je te concentreren op je eigen persoonlijke groei.

| Lees ook: Wat is het verschil tussen bewuste-, spirituele- en sacred relaties? |

Hoe verwerk je een verbroken relatie met je zielsconnectie?

Heb je hulp nodig bij de verwerking? Deze tips kunnen je mogelijk helpen:

 • Erken dat je verbonden blijft. De verbinding was en is waanzinnig en dat zal altijd zo blijven. De wereld van de ziel is immers heel anders dan de fysieke wereld van ons. Hier zijn geen wetten van tijd of afstand. Loslaten is daarom niet nodig, want energie stroomt altijd en overal. Dit kan rust geven, want je hoeft dus niet vanuit je bewustzijn volledig los te laten. Je weet dat je elkaar in een volgend leven weer zult treffen.
 • Accepteer dat dit onderdeel is van de reis en dat het niet altijd gemakkelijk zal zijn. De pijn en het gemis van je zielsconnectie ga je op alle lagen voelen en dit is ook nodig. Rouwen doe je op fysiek, emotioneel en energetisch niveau.
 • Ga aan de slag met dagboeken, energiewerk en elke vorm van spirituele zelfontwikkeling waartoe je je aangetrokken voelt. Blijf jezelf uiten.
 • Probeer ook de gevoelens van je zielsconnectie die je verlaten heeft te begrijpen – hij/zij maakt hetzelfde mee en erger nog; je zielsconnectie begrijpt waarschijnlijk niet waarom hij of zij zich zo voelt.
 • Zorg eerst voor jezelf en voor je eigen behoeften. Het is prima om je zielsconnectie in je leven te blijven houden en ik verwacht niet dat je meteen stopt denken aan hem/haar, maar je moet je op jezelf concentreren als je je reis vooruit wilt helpen.
 • Groei is mogelijk buiten je comfortzone. Je zielsconnectie heeft je allerlei lessen gegeven, ga hiermee aan de slag, want dan focus je je op je eigen ontwikkeling én het geeft afleiding.

Zielsconnectie of toch een karmische relatie?

Wanneer de relatie dan toch ineens over is, omdat een van de twee zich niet durft over te geven aan de intense liefde die zielsconnecties met elkaar kunnen ervaren, of omdat de timing slecht is… Dan ga je misschien twijfelen of hij of zij wel echt je zielsconnectie is. Er komen allerlei gedachten voorbij, twijfels over dat wat was en of je er onterecht niet meer betekenis aan hebt gegeven. De drie grote liefdes in je leven – Soulmates, karmische partners en tweelingzielen is een boek dat heel goed het verschil uitlegt tussen een relatie met je soulmate, een karmische partner en de verbinding met je zielsconnectie (tweelingziel). Het heeft mij enorm geholpen!

Heb jij tips voor als je verlaten bent door je zielsconnectie? Deel het onder dit bericht in een reactie!

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.