TOP
Wild Wisdom

Wat een 31-daags sacred sexuality retreat met mij heeft gedaan  

Sacred Sexuality retreat

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 11 minuten van je tijd in beslag.

Leoni gooide zichzelf in het diepe tijdens een 31-dagen sacred sexuality retreat op een eiland in de mediterrane zee. Ze hangt monogamie tijdelijk aan de wilgen en doet ervaringsonderzoek naar hoe je seksualiteit kan inzetten om steeds meer te openen voor liefde en vrijheid. In dit artikel deelt gastblogger Leoni hoe het is om deel te nemen aan een sacred sexuality retreat en welk helend effect het op je kan hebben.

Hoe doe je dat, je hart openen? Zaten er maar deurtjes aan. Dan weet ik tenminste waar de ingang van mijn hart zit. Je vouwt iedere hand om een deurknop en met een flinke draai zwiepen de deurtjes elk naar een kant open. Welkom in je hart! Een gapend zwart gat. Angst voor de diepte. Zoveel herinneringen…en zo.fucking.veel.pijn. Succes. Met een angstige glimlach op je gezicht sluit je met zo min mogelijk geluid de deurtjes en schuifel je langzaam naar achter. “Mij niet gezien.” 

Nee, dan toch liever mijn hart leren kennen via de mystiek van het leven. Met haar onverwachte wendingen, chaos en levenskracht. Ze grijpt je onverwacht bij je lurven, schudt je grommend door elkaar, ze kauwt je in stukken, slikt je door, en alles wie je denkt dat je bent gaat op in de vlammen van haar binnenste. Om je vervolgens weer net zo onverwachts uit te spugen en je liefdevol schoon te likken met haar ruwe tong. Daar lig je, met een gelukzalige glimlach op je gezicht. Armen en benen wijd gespreid. Nu echt klaar om te gaan leven. 

31-daags sacred sexuality retreat

Droge takjes knisperen onder mijn schoenen als ik er overheen loop. Ik kijk om mij heen en zie in de donkere avondlucht oneindig veel geometrische patronen oplichten. Verwonderd trek ik mijn broek omlaag en zak door mijn hurken. Ik lijk gekust te worden door lichtgolven, die niet alleen mij maar ook de omringende naaldbomen verlichten. Ik voel de volheid van wat ik zie in al mijn cellen. “Het lukt niet” zeg ik tegen Josh. “Oh, zal ik mij even omdraaien?” vraagt hij. “Nee, dat is het niet. Ik ben vergeten hoe ik moet plassen.” Josh; mijn lover én plas-buddy op dat moment, tevens deelgenoot van de trip waar ik op dat moment in zit.

We zijn op Comino. Een klein onbewoond en ongerept eiland naast Malta. De hele bups – 22 retreat deelnemers – is neergestreken op een beschut plekje groen. Het eiland is overwegend rotsachtig en bedekt met stekelige planten, dus deze spot tussen de naaldbomen voelt uitnodigend. Er brandt een groot kampvuur waar dikke witte kleden omheen gelegd zijn. Hier zullen we comfortabel de nacht doorbrengen. De perfecte setting voor een lsd ceremonie

| Lees ook: Wat is sensual alignment en wat doet het voor je? |

Verzachten en verbinden

De afgelopen weken waren intens. We zijn inmiddels in week vier van het retreat beland en afgelopen week kwamen de opgelopen spanningen in de groep tot uitbarsting. Hoogste tijd voor verzachting met behulp van de verzoenende werking van lsd; dé psychedelica waar hart en geest van opent. Een krachtig medicijn als je het als medicijn behandelt. We zingen, zetten intenties en vragen om helderheid en inzicht in onze levensvragen. Mijn intentie voor de lsd ceremonie is om met een open hart volledig in mijn eigen kracht te staan.

Mijn lover en ik

‘Focus, focus, focus.’ Met een gedempt gekletter zuigt moeder aarde mijn plas op. Haaaaa… zucht ik van ontspanning. Wiebelend kom ik omhoog. “Shall we go and sit there for a bit and enjoy the view?” Josh wijst naar een stenen muurtje dat uitzicht geeft over het nachtelijke landschap en de zee. We kijken naar de donkerblauwe lucht met haar subtiele geometrische patronen. Magisch. Ik voel me zo verbonden met alles. Met mezelf, de natuur, het universum. Josh pakt mijn hand en ik voel mijn hart openen. Onze harten verbinden. En zo zitten we ons even te verwonderen over alle schoonheid in en om ons heen.

“I feel so connected to you” zegt hij. ‘Ik probeer mijn woorden te vinden in de tsunami aan sensaties; “Is this… you think this can be something serious?” We zijn inmiddels drie weken onderweg op het sacred sexuality retreat. Drie intense, kwetsbare weken die voelen als maanden. In deze container van binnenstebuiten keren zijn we naar elkaar toe zijn getrokken. Als twee magneetjes. Min, plus, klik!  

“This, us, feels so good. I feel so at home with you. But I don’t know if it will work in real life.” Er valt een stilte. “I mean, your personality and my personality….” Hij geeft een bevestigende ‘hmmm‘ waarmee hij zegt; ik hoor je. Ik lach en de plotselinge kwetsbaarheid die ik voel krijgt wat beweging. Maar daarna overvalt weer die volheid, zoveel liefde en die lucht…die lucht. “I love you” zeg ik. “I love you too.” En zo zitten we even. We lopen terug naar de groep. En daar, terwijl we hand in hand teruglopen, bekruipt me een ongemakkelijk voorgevoel. Ik negeer het. Nog heel even vasthouden aan dit eenheidsgevoel waar iets in mij zo naar verlangt.

Ik wil hem niet delen

Nog geen twee uur later zitten we rondom het haardvuur te zingen, dansen en te trippen op de liefde. Een gezellig zooitje mensen. Ik zie dat Josh en Louisa naar elkaar toetrekken. Louisa is een bijzondere ziel en bovenal mijn bestie op dit sacred sexuality retreat. We delen een kamer en vanaf dag één was het pats boem; hello sister. Je kent het wel, van die connecties waarvan je direct weet: wij blijven in elkaars leven. En uitgerekend ZIJ vertelt mij een paar dagen geleden dat zij het verlangen heeft seksueel te connecten met Josh én met mij. Josh vertelt mij hetzelfde.

Ik voel niet direct een yes, maar ben ergens ook nieuwsgierig. Ik hou van allebei, maar ik val niet op vrouwen. We hebben met z’n drieën een gesprek waarin we delen hoe we ons voelen en hoe we tegen de situatie aankijken. Ik deel mijn angst om te verliezen wat ik met Josh heb – het gevoel wat tijdens dit gesprek overheerst. Ook deel ik mijn verlangen te onderzoeken wat het doet om mezelf en mijn lover helemaal seksueel vrij te laten, ook al voel ik in eerste instantie dat ik hem niet wil delen. Daarnaast wil ik ergens ook wel weten hoe het zou zijn; een trio. Op een intiemere laag verbinden met je bestie. Seks hebben met een vriendin die voelt als een zus? Dat voelt heel ongepast. “I think there is something profound in doing this. Something bigger than the personal” zegt ze. Als ze dat zegt voel ik het ook. “I’m in.”

| Lees ook: Tantra training voor beginners; de feiten & fabels |

Open relaties & vrije seks

Even voor de duidelijkheidheid: we zijn hier op een sacred sexuality retreat waar ‘open relaties’, meer norm dan een uitzondering zijn. Ikzelf ben monogaam, of tenminste, ik heb me altijd als monogaam gedragen en geïdentificeerd, dus al deze andere relatiedynamieken zijn helemaal nieuw voor mij. Ongemakkelijk? Ja. Maar ik voel ook een nieuwsgierigheid en bevrijding. Dit is hét moment om inzicht te krijgen in mijn relatiepatronen en te onderzoeken wat deze open vorm en vrije seksualiteit met mij doet. Om dichter bij echte vrije en onvoorwaardelijke liefde te komen. 

Dus op rechts hebben we het gezellige knetterende kampvuur met zingende, dansende, knuffelende mensen, én op links hebben we Louisa en Josh die bovenop elkaar liggen. Daar is het dan. Het moment waar ik telkens in mijn liefdesrelaties zo bang voor ben geweest. Hij wil iemand anders. Hij gaat ‘vreemd’. Ik ben niet genoeg. Die angst speelt zich nu hier uit, nét nadat ik mij zo één en vol en veilig voelde bij Josh. 

Gemengde gevoelens & verwarrende verlangens

Ik merk dat ik niet wil kijken en voel haat opkomen voor Louisa, ik wil haar wegtrappen. Dit soort gevoelens worden afgewisseld met momenten van bewondering en het verlangen mee te willen doen. Ik kijk naar hun intimiteit en ben geraakt door de schoonheid. Twee mooie mensen van wie ik allebei hou raken elkaar liefdevol aan. Toch word ik daarna weer overvallen door een golf van walging om haar verleidingstechniek van deze avond.… aandachtstrekker, beetje geil die banaan lopen opeten. Dat kunstje kennen we nu wel. Dat die mannen daar elke keer zó van aan gaan. Zo simpel en stupide.

Ik probeer mijzelf af te leiden. Ik ervaar een opvallende rust en stilte in mij, maar tegelijkertijd woekert er een onderdrukte storm aan emoties. Lang kan ik er niet bij stilstaan, want Josh maakt oogcontact. Hij wenkt uitnodigend. Of ik er ook bij wil komen? Ook Louisa’s blik is liefdevol en verwelkomend.

Nou nee, bedankt. Ik wil er niet bij, die twee zitten op een totaal andere radiofrequentie te shape shiften en het is níet mijn zender. Flikker op. Met een vriendelijke gezicht dat mijn binnenwereld verhult zeg ik “no, thanks, I am good.” Ik wil er niet bij en toch voel ik me buitengesloten. 

Ervaren om te voelen

Die nacht dans ik ongemakkelijk met mijn onzekerheid en angst. Ik probeer van alles: ik doe alsof het me niet raakt. Zoen iemand anders. Probeer toch mee te doen met Josh & Louisa, gewoon om te voelen hoe het voelt om onderdeel van een trio te zijn. Maar ik merk dat ik alleen hem wil zoenen. Ik hou van haar. Maar kan ze alsjeblieft met d’r bananengegeil iemand anders entertainen. En tegelijkertijd voel ik ook een diep vertrouwen in de flow van het leven die Josh & Louisa overduidelijk naar elkaar toe trekt. Ik geloof dat het leven intelligent is en als die stroom hen nu verbindt, dan heeft het somehow een dienende werking voor mij. Het onrustige, knagende gevoel dat ik ervaar komt van het onderdrukken van mijn verlatingsangst. Een laag dieper voel ik een stille kracht die dit allemaal draagt en observeert. En ik voel een commitment naar die mystieke intelligentie die ik op dit moment niet begrijp.

De volgende ochtend als we zonder slaap terugkomen in het retreat center op het eiland ernaast, voel ik me verdrietig, leeg, eenzaam, afgestoten. Van penetratie tussen die twee was het nog niet gekomen. Acid is geen viagra, zeg maar. Josh zijn verlangen naar Louisa hangt als zoete dreiging op het binnenplein van de ashram. Ik ga naar mijn slaapkamer om bij te tanken. Door de onrust van alle emoties word ik na een uur spoken alweer wakker. Een stem in mij zegt dat ik naar het strand moet gaan. Ik voel me zo alleen. Ga maar, je bent niet alleen. Als een zombie schuif ik mijn slippers aan en loop ik met mijn ziel onder mijn arm en een kop thee in mijn hand naar het strand, wat op loopafstand van het retreat center ligt. 

De helende werking van een sacred sexuality retreat

Mijn hart brandt. Ik voel me zo ontzettend verlaten, zo alleen. Gisteren vond ik het landschap nog adembenemend mooi. Nu raakt de schoonheid me niet. Ik voel me verdoofd. Eenmaal op het strand neem ik plaats op een rots en kijk ik naar de helderblauwe zee. Ik huil dikke tranen oude pijn. Mijn hart gebroken. Ik probeer niet te grijpen naar verklaringen, probeer het niet te begrijpen. Mijn eenzaamheid en pijn houden mij gezelschap. Ik ben hier. Bij mij. Ik adem de zoute lucht en met elke uitademing offer ik mijn pijn aan de golven. 

Het is zo simpel. Laat de pijn binnen, binnen, binnen. Diepe snijdende pijn breekt mijn hart in stukken. De pijn beweegt, ik voel de diepte van mijn hart. En zo zit ik een hele tijd mijn eigen pijn te incasseren, te ontvangen. De pijn verandert langzaam in een zwaar gevoel van aards aanwezig zijn. Het eerder zo onverdraagzame gevoel voelt ineens bijna lekker. En dan overvalt me een gevoel van vrede. Met een beurs, maar gekalmeerd hart loop ik terug. Ik voel hoe de ochtendzon mijn huid verwarmt en hoe de bloemen mij troosten. De lucht voelt anders. Ik voel het gewicht van mijn benen. Mijn voeten stevig op de aarde. Ik voel mij kwetsbaar en open. Deze interactie tussen Josh, mij en Louisa heeft mij op een bepaalde manier geheeld. De pijn was nodig om te helen. Sacred sexuality heelt.

| Lees ook: De dans van de zeven sluiers; het Taoïsme en seksualiteit |

Liefde laten stromen

In dat moment van rauwe waarheid herinner ik mijzelf: ik wil niet pleasen, ik wil niet gesust of  beschermd worden. Ik wil leven in de waarheid. Mijn pijn als medicijn. Ik wil geen happy end. De waarheid wil ik en dat kan ik ook aan. Laat mij maar voelen, ik wil leven. Ruimte wil ik, vrij zijn. In het hier en nu zijn. Ik kies ervoor om de liefde te laten stromen, recht door mijn hartenpijn heen. Mijn hart voelt na deze ervaring letterlijk ruimer en meer verbonden.

Dit is het. Mijn hart opengeneukt door het leven. Mijn liefde groter dan mijn pijn. 

Zelf een sacred sexuality retreat ervaren

Leoni van de Water, de schrijfster van dit artikel, is tantrika, reikimaster, business coach én gastblogger voor dit platform. Maar bovenal is ze founder van Sensual Wisdom School. Een tempel waar vrouwen & gender nonconforming beings zich kunnen verbinden met hun seksuele kracht, innerlijke wijsheid en de mystiek van het leven. Sensual Wisdom School werkt samen met power house healers & sjamanen vanuit verschillende tradities. Met programma’s gericht op bewustzijnsontwikkeling, heilige seksualiteit, sjamanisme, reiki & business. Op zaterdag 8 mei start het 8-weekse transformatie programma ‘Embody the Divine Feminine’ met 4-daags plantpedicijn retreat in Frankrijk. Tijdens dit retreat kun jij kennismaken met sacred sexuality. De lezers van dit artikel kunnen 200,- korting ontvangen op het retreat door te mailen naar contact@vidya.nl ovv Sensual Wisdom School.

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.