TOP
Wild Wisdom

Waarom je baarmoeder en keel met elkaar verbonden zijn

Baarmoeder en keel verbonden met elkaar

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 4 minuten van je tijd in beslag.

Wist jij dat je baarmoeder en keel verbonden zijn met elkaar? Beiden geven expressie aan wie je bent. Het zijn magische poorten om je te uiten, om te creëren. Vanuit je mind gebruik je je keel om je te uiten in woorden, zinnen en verhalen. Je stem is slechts een tool. Maar in je baarmoeder zit een oerinstinct, jouw inner wisdom, van het eenvoudigweg weten. Dit uit zich in het creëren van nieuw leven. Je lichaam weet hoe het nieuw leven kan creëren, deze gave wordt van generatie op generatie overgebracht. Je baarmoeder is simpelweg de poort die deze magische creatie doorgeeft en is hiermee jouw innerlijke stem.

Je baarmoeder & keel zijn met elkaar verbonden

Het een kan niet zonder het ander functioneren. Waar vrouwen meer vanuit intuïtie handelen, doen mannen dit over het algemeen meer vanuit het ratio. Maar om goed op je intuïtie te kunnen vertrouwen, moet je als vrouw echt connected zijn met je lijf. Onze emoties uiten zich vaak via ons lijf. Wat probeert je lichaam jou te vertellen wanneer je pijntjes hebt? Hoe uit stress zich in je lijf? Heb je buikpijn als je verdriet hebt? Onbewust slaat je lichaam emoties en trauma’s op in je lijf. Voor vrouwen is dit vaak in of rond de baarmoeder.

Dit komt doordat er een belangrijke energetische verbinding is tussen stress in het heupgebied en het verteren, verwerken en uiten van emoties in het keelgebied. Deze twee gebieden komen namelijk op de 15e dag in de zwangerschap met elkaar in verbinding te staan. In beide gebieden gaat het om ontspanning en het vrijgeven, deblokkeren, loslaten van emoties en gevoel.

Je baarmoeder & keel gebruiken om los te laten

Zowel je baarmoeder als keel gebruik je natuurlijk om los te laten. Volgens de Oosterse filosofie is het buikgebied het centrum van jouw zijn, de core van jij als being. Zie dit als het zwaartepunt van je lichaam. Vanuit dit middelpunt kun je veel kracht gebruiken om je te uiten. Je gebruikt dan je innerlijke stem om expressie te geven aan wie je bent. Wanneer je goed connected bent met dit gebied, gevoelens erkent en emoties weet te uiten, dan gebruik je je baarmoeder als onderdeel van stembevrijding. Dit wordt je bekkenstem genoemd. Om je bekkenstem te gebruiken, moet het middengebied open en puur zijn. Alleen dan kun je de energiestroom uit deze zone gebruiken om je te uiten en creëren. 

Fysiologisch gezien lijken het bekkengebied en de keel op elkaar. Ook de vagina en stembanden hebben qua uiterlijk veel van elkaar weg. Wanneer je stress of spanningen ervaart, zeg je misschien wel eens dat je geen hap door je keel krijgt. Dit gezegde komt voort uit het feit dat je je kaken aanspant. Hetzelfde geldt voor de baarmoeder en het bekkengebied. Hier worden onverwerkte emoties opgeslagen, trauma en andere spanningen. Dit span je dan onbewust aan. Bij ontspanning worden beide gebieden juist zachter en openen ze zich.

German New Medicine theorie

Volgens de German New Medicine theorie, staat elk orgaan in relatie tot een bepaalt trauma. Zo worden negatieve ervaringen en trauma’s met betrekking tot (ex) partners in en rond de vrouwelijke geslachtsorganen opgeslagen. Denk aan emotioneel, fysiek of seksueel misbruik, maar ook grensoverschrijdend gedrag zoals beledigingen, vernederingen of respectloos gedrag in het algemeen. En wat dacht je van onverwerkte emoties als een nare break-up, kinderloosheid, een vroeggeboorte of miskraam, moeizaam zwanger worden, of juist geen kinderwens hebben en toch zwanger worden. Ook dit wordt allemaal opgeslagen in het bekkengebied.

Wanneer je datgene wat je dwars zit niet uitspreekt, zal er een blokkade ontstaan in je keel. Bij de een zal dit letterlijk zijn, bij de ander uit dat zich in de vorm van een energetische blokkade in de keelchakra. Maar hoe je als vrouw met je emoties omgaat, uit zich dus ook in de baarmoeder. Als er plotseling een onregelmatige menstruatiecyclus ontstaat, geeft je lichaam eigenlijk aan dat je te lange tijd bepaalde emoties hebt verwaarloosd. Dit komt ook doordat je baarmoeder, en dus ook je wortelchakra, verbonden is met veiligheid en geborgenheid. Het niet doorvoelen van je emoties kan leiden tot krampen, tussentijdse bloedingen en pms-gerelateerde klachten. Dit komt doordat je baarmoeder en keel met elkaar in verbinding staan.

Chakra blokkades

Blokkades in deze gebieden zorgen ervoor dat de energie niet goed doorstroomt, de Erosstroom in dit geval, wat als gevolg heeft dat je niet optimaal in je vrouwelijke flow verkeerd. Je staat als vrouw dus niet in haar kracht.

Om je wortel- of keelchakra weer in balans te brengen, is het belangrijk te weten dat je wortelchakra vrouwelijk is en je keelchakra mannelijk. Yin en yang dus. Dus wanneer je met het een aan de slag gaat, is het raadzaam om ook meteen de andere chakra mee te nemen. Dit kun je doen door te werken met maanrituelen, plant medicijn ceremonies, reiki en massages. Zo blijven de baarmoeder en keel met elkaar connected, maar wel op z’n manier dat het goed in balans is en bijdraagt aan jouw vrouwelijke energie. Wist je dat je met edelstenen ook je energie en dus je chakra’s kunt beinvloeden? In dit artikel lees je hoe je je vrouwelijke energie kunt versterken door middel van edelstenen.

Womb Wisdom

Womb Wisdom gaat over de wijsheid die in je baarmoeder huist. Je baarmoeder is namelijk de basis om vanuit te leven en handelen. Het brengt je in contact met je vrouwelijkheid en je innerlijke wijsheid. Het gaat over de energie die in je baarmoeder huist, emoties die er opgeslagen liggen, maar ook de kracht die baarmoeder heeft om te creëren. Wil je hier meer over weten of leren? Dit boek kan ik je aanraden: Womb Wisdom – Awakening the Creative and Forgotten Powers of the Feminine.

Wist jij al dat je baarmoeder en keel met elkaar verbonden zijn? Ik ben benieuwd of en hoe je dit ervaart, dus laat vooral een berichtje achter onder dit artikel!

Vidya

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.