TOP
Wild Wisdom

Edelstenen & kristallen voor je seksualiteit

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag.

Een holistische toolkit om je fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch te ondersteunen, kun je samenstellen door bijvoorbeeld te werken met edelstenen en kristallen. In dit artikel leg ik uit hoe je je vrouwelijke energie kunt versterken met behulp van edelstenen en welke stenen je seksualiteit activeren. Maar ook welke edelstenen & kristallen je ondersteuning kunnen bieden bij seksuele problemen of trauma.

Zolang de mens bestaat heeft het affiniteit met stenen en kristallen. De eerste historische verwijzingen naar het gebruik van kristallen komen van de oude Sumeriërs, die kristallen in magische formules gebruikten. De oude Egyptenaren gebruikten lapis lazuli, turkoois, carneool, smaragd en heldere kwarts in hun sieraden. Ze sneden ook grafamuletten van dezelfde edelstenen. De oude Egyptenaren gebruikten stenen voornamelijk voor bescherming en gezondheid.

In het oude China werd er veel gewerkt met jade. Er zijn duizend jaar oude graven van Chinese keizers in jade harnassen gevonden. Er zijn ook graven met jade maskers uit ongeveer dezelfde periode in Mexico gevonden. Jade werd beschouwd als een steen met een helende werking voor de nieren, in zowel China als Zuid-Amerika.

In Europa verschenen vanaf de 11e eeuw tot de Renaissance diverse geschriften waarin de geneeskrachtige werking van stenen beschreven werd. Alhoewel het gebruik van edelstenen bij genezing tijdens de Renaissance geaccepteerd werd, probeerden de onderzoekende geesten van die tijd er wel achter te komen hoe het proces eigenlijk werkte en het een meer wetenschappelijke verklaring te geven.

Geneeskrachtige werking van edelstenen

Oude beschavingen wisten al dat alles om ons heen uit energie bestaat en dat alles een eigen energetische vibratie heeft. Een trilling op een bepaalde frequentie. Dit geldt voor jou als mens, maar ook voor dieren, bomen en zelfs je gedachten en woorden. Noem het subtiele energie; het krachtenveld waarmee al het leven is omgeven. Je kunt deze energie niet zien, maar het is er altijd en je kunt het wel voelen. Alle interactie tussen mensen, dieren en planten is doordrongen van deze energie. Dit geldt ook voor edelstenen & kristallen. De frequentie van edelstenen hebben daarom allemaal een eigen geneeskrachtige werking.

| Lees ook: Zelf tincturen maken om je vrouwelijke & seksuele energie te versterken |

Edelstenen om te verbinden met je vrouwelijke energie

Onderstaande edelstenen kunnen je helpen in contact te brengen met je vrouwelijkheid:

Maansteen: deze steen heeft een sterke connectie met de maan en bevordert de intuïtie en vrouwelijke energie. Verder ondersteunt de Maansteen bij vruchtbaarheid, zwangerschap, bevalling en borstvoeding.

Amethist: de allereerste edelsteen die ik ooit kocht was de amethist, in Zwitserland toen ik zeven jaar oud was. De Amethist is het ultieme symbool van vrouwelijke energie. Deze steen draagt een zeer zachte en liefdevolle vibratie, die je uitnodigt om je hart te openen en dichter bij jezelf te komen. Eeuwenlang wordt Amethist gebruikt om iemands intuïtie, zelfbewustzijn en creativiteit te versterken. Het is een prachtig juweeltje dat je vrouwelijkheid zal bekrachtigen en je zal helpen omgaan met onzekerheid.

Cupriet: deze steen heeft een sterke connectie met de voedende vrouwelijke oer energie én het activeert de Kundalini energie. Daarnaast heeft het een positief effect op het vrouwelijk hormoonstelsel, de vruchtbaarheid en vrouwelijke geslachtsorganen, menstruatie klachten en klachten gerelateerd aan de menopauze.

Rosophia: deze zachte steen is vernoemd naar de vrouwelijke godin van gedachten. Ze kalmeert emoties, het lichaam en zelfs de energie om haar drager heen. Stress en negatieve gevoelens worden op een liefdevolle wijze losgelaten. Deze edelsteen is perfect voor mensen met faal-, bindings- of verlatingsangst.

Labradoriet: Labradoriet is een krachtig kristal waarvan bekend is dat het de intuïtie en paranormale vermogens versterkt. Het brengt de yin- en yang-energieën in het lichaam in evenwicht en helpt je contact te maken met je vrouwelijke energie. Labradoriet wordt vaak geassocieerd met meerdere vrouwelijke eigenschappen zoals creativiteit, zelfexpressie en genezing.

Edelstenen en kristallen die je seksualiteit activeren

Ben je al verbonden met je vrouwelijke energie, maar zou je je seksuele energie willen activeren of je libido willen verhogen? Dan zijn er verschillende edelstenen & kristallen die je hierbij kunnen helpen.

Carneool: deze oranje steen, meestal verkregen uit India, stimuleert de onderste drie chakra’s. Hierdoor ontstaat er meer levenskracht, seksuele energie en creatieve flow. Het is een krachtige steen om lustgevoelens op te wekken.

Zoisiet: Zoisiet is een prachtige groene steen met fuchsia vlekjes en draagt bij aan gezonde relaties en een goed seksleven.

Oranje Calciet (Vuurcalciet): deze steen staat bekend als afrodisiacum. Ook deze steen bevordert zowel de creativiteit als seksualiteit in het algemeen, naast speelsheid en zelfvertrouwen.

Shiva lingam: deze steen brengt balans in de vrouwelijke en mannelijke energie, daarnaast stimuleert het de kundalini energie en het libido.

Vuuragaat: Vuuragaat lijkt op Carneool, want het opent de onderste drie chakra’s en het stimuleert levenslust, energie en een vurig seksueel verlangen.

Edelstenen en kristallen bij seksuele problemen of seksueel misbruik

Wanneer er sprake is van seksueel misbruik of andere problematiek rondom jouw seksualiteit, kunnen onderstaande stenen emotionele of energetische ondersteuning bieden.

Shiva lingam: deze steen stimuleert niet alleen het libido, het kan ook helpen bij problemen als vaginisme, moeite met klaarkomen, frigiditeit, vruchtbaarheidsproblemen en de verwerking van seksueel misbruik.

Rhodochrosiet: geeft eigenwaarde, helpt bij een minderwaardigheidscomplex en bij de verwerking van seksueel misbruik. Hij is uitstekend voor het hart en voor relaties, vooral voor mensen die zich onbemind voelen, of die moeite hebben met het accepteren en verwerken van pijnlijke ervaringen.

Rhodoliet: deze steen doet veel voor de energie van mensen die seksueel misbruikt zijn en voor hen die zich schamen, schuldig of waardeloos voelen.

Energetisch reinigen na seks met behulp van edelstenen

Wist je dat edelstenen & kristallen ook onderdeel kunnen zijn van het energetisch reinigingsproces nadat je intiem bent geweest met iemand? Als je er meer over wilt weten, lees dan dit artikel: Energetisch reinigen na seks.

Meer weten over de helende werking van edelstenen & kristallen

Op internet is veel te vinden over de werking van kristallen. Zelf heb ik veel geleerd van de eigenaresse van een prachtige edelstenenwinkel in Alkmaar, maar die winkel is gesloten omdat de dame met pensioen ging. Daarom ben ik verder gaan leren met behulp van boeken, waarbij een boek eruit sprong. Dit boek heeft mij veel geleerd over de helende werking van kristallen. ‘Crystals rock!‘ is namelijk een moderne gids over de kracht van edelstenen. Het boek helpt je de juiste steen te vinden en geeft informatie over de reiniging en toepassing ervan. Meer weten over dit boek? Check mijn boekenpagina met alle boeken die mij geholpen hebben op het pad van innerlijke groei en persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring met edelstenen, laat een reactie achter onder dit bericht!

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.