TOP
Body Balance

Wat is sensual alignment en wat doet het voor je?

Wat is sensual alignment?

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 6 minuten van je tijd in beslag.

Wat is sensual alignment? In dit blogartikel neem ik je mee op een korte innerlijke reis door je lichaam, naar de plek waar jouw sensualiteit ligt. Na het lezen zul je begrijpen wat sensualiteit is, waarom het zo belangrijk is om het in alignment te brengen en wat het je oplevert. Daarnaast ontvang je praktische oefeningen en een exclusief aanbod om het zelf in de praktijk te brengen.

Wat is het niet?

Het heeft in elk geval niets met seks te maken. Om dat duidelijk te maken zal ik het woord voor je ontleden. Sens komt van zintuigen. Sensualiteit is de omvattendheid van wat de zintuigen in zich opnemen. To align is het uitlijnen. Alignment staat dan ook voor iets in afstemming brengen, waardoor het uitgelijnd en dus in balans is.

Wat is sensual alignment dan wel?

Sensuele energie is niets meer dan levensenergie. Jouw life force energy, waar ieder mens toegang tot heeft. Jouw persoonlijke creatiekracht waarmee ideeën tot stand komen, nieuw leven ontstaat en wat je energie geeft om dingen te ondernemen en ontwikkelen. Maar voor veel mensen ligt hier toch wel een lading op, zo ook bij mij. Woorden als seks, sensualiteit en tantra droegen een lading mee wat ik moeilijk een plek kon geven. Mijn overtuiging was dat je sensueel bent als je je sexy kleedt of als je zwoel gaat kijken. Of om als tantrika zo vrij te zijn om met jan en alleman seks te hebben.

Dat ben ik echter niet. Ik gaf mezelf niet gemakkelijk bloot, letterlijk en figuurlijk niet. Overgave vond ik lastig. Ik was niet in verbinding met mijzelf en ook niet met mijn lichaam. Ik ging mezelf voorbij aan mijn eigen grenzen. Dit werd pas echt duidelijk toen ik emotioneel lichaamswerk ging doen. Ik zette mijn sensualiteit in om te flirten, om iets gevuld te krijgen wat ik al mijn hele leven miste. Het gezien willen worden, gekoesterd zijn, veiligheid zoeken bij de ander. Er mogen zijn. Maar daaronder ligt een nog groter verlangen. Namelijk om eindelijk écht in verbinding met mijzelf te zijn en te blijven.

| Lees ook: Tantra training voor beginners; 9 feiten en fabels |

Verbinding zoeken

Ik voelde steeds meer dat lichaamswerk nodig was om veilig te verbinden met mezelf. Want daar begint het mee. Je kunt pas verbinden met een ander, als je veilig verbonden bent met jezelf. In eerste instantie zorgde het lichaamswerk juist voor frictie en frustraties. Tijdens het beoefenen van tantra bijvoorbeeld, maar ook bij het doen van vele lichaamsgerichte workshops, verloor ik mezelf steeds weer door niet in staat te zijn liefdevolle grenzen aan te geven. Ik wist simpelweg niet hoe! Dus sloot ik de deuren en stootte ik alles af wat maar enigszins sensueel was. Zo ook de relaties die ik had. Ik ontnam mezelf het plezier om mezelf te zijn. Tegelijkertijd liet ik anderen nog steeds over mijn grenzen gaan, kon ik mij moeilijk overgeven waardoor relaties stuk gingen. Ik begon mij steeds meer een ijskoningin te voelen. Er klopt iets niet voelde ik intuïtief.

Masculine energie

Diep vanbinnen wist ik eigenlijk wel wat het probleem was. Altijd maar in het hoofd zijn, steeds doorrazen en bezig blijven; daar zijn veel vrouwen heel goed in. Ik ook in die tijd. Maar het brandt je op. Je loopt leeg als je alleen maar vanuit je masculine energie blijft leven. Dan komt dat verlangen naar verbinden weer. Verbinden met jezelf, in relatie te staan tot de ander, je openstellen voor een (nieuwe) partner. Maar je durft niet, want wat als je weer over je grenzen laat gaan? Dan voel je die pijn weer en het gemis om op zielsniveau te verbinden. In eerste instantie denk je misschien dat het aan de ander ligt. Hij of zij is emotioneel niet beschikbaar. Maar weet je, het ligt niet aan die ander. De persoon tegenover jou pakt zijn of haar ruimte en dat is de ruimte die jij geeft. Dat anderen over jouw grenzen gaan, is omdat jij je grenzen niet bewaakt. Je krijgt wat je tolereert. Juist op dat moment komt sensual alignment kijken! Sensual alignment als bron om te verbinden met je sensuele levensenergie. Yang in balans brengen met yin.

| Lees ook: Werken met je kundalini energie als bron van eeuwige jeugd |

Sensual alignment voor leven in flow

Bij sensual alignment ligt de focus op flow, ervoor zorgen dat het weer gaat stromen. Het oplaaien van je innerlije vuurtje zodat je weer kunt genieten. Passie voor het leven, je partner, of wat dan ook dan ook ervaren. In alignment zijn betekent dat je hoofd, hart en baarmoeder, het centrum van jouw vrouwelijkheid, in verbinding zijn met elkaar. Je hoofd brengt je van A naar B, maar de verbinding met je hart, jouw grootste magnetische veld, zorgt voor ingevingen. Voor een moeiteloos leven waar creatiekracht altijd aanwezig is. Hier gebruik je jouw sensuele flow voor.

Om die sensuele flow te voelen, daal je af naar je baarmoeder en yoni. Hier huist je sensuele energie en ben je in verbinding met de roots die verdergaan dan de aarde waar je nu op loopt. Hier is een verborgen kracht verscholen, die vroeger als fout en onrein werd beschouwd. Denk aan kerken die vrouwen het gevoel gaven onzedig en niet kuis te zijn als je genoot van self pleasure. De yoni en baarmoeder werden een plek waar angst en pijn opgeslagen werd. Soms fysiek, vaak ook energetisch. Door de angst zouden vrouwen niet de kracht bezitten en gebruiken waarvan men toen al wist dat wij die hadden. Wij vrouwen hebben sterke krachten tot onze beschikking als we gaan leven en creëren vanuit de verbinding met onze baarmoeder en yoni.

Sensual alignment; een nieuwe beweging

Sensual alignment is afgestemd op de tijd waar we nu in leven. Zo wordt het steeds makkelijker om over onze gevoelens te praten en beslissingen te nemen op basis van onze intuïtie. Bij beslissingen nemen we de tijd om in te voelen, in plaats van dat we er nog even over nadenken. Leven vanuit onze senses; we maken een beweging naar een leven volgens onze zintuigen. Daarvoor hebben we verbinding met ons lichaam nodig. Ons lichaam is namelijk het apparaat waarmee we zintuiglijk kunnen waarnemen. Door jezelf in alignment te brengen met je lichaam kun je beter me je zintuigen waarnemen. Waar het vorige tijdperk gericht was kennis vergaren en op basis van ratio keuzes te maken, gaan we nu meer leven vanuit onze vrouwelijke energie waar voelen centraal staat.

Hier is behoefte aan. Wij vrouwen voelen ook dat het anders moet, maar zitten soms nog vast in een bepaald stramien, ontstaan door jarenlang vanuit de mannelijke energie geleef te hebben. Dat geeft spanning in het lijf en omdat we nog niet hebben leren vertrouwen op ons lichaam, op wat je zintuigen je doorgeven. Dan is het lastig om te leven vanuit die sensuele flow. Het antwoord? Lichaamsgericht werk! Sensual alignment is puur lichaamswerk.

Lichaamsbewustzijn voor sensual alignment

De sleutel om verbinding te maken met jezelf en daarmee ook de ander is lichaamsgericht werk. Een zielsverbinding ga je aan op fysiek, emotioneel en energetisch niveau. Wanneer je beseft dat onverwerkt verdriet, pijn en trauma in je lichaam wordt opgeslagen, kun je niet anders dan lichaamsgericht werk doen. Alleen dan trek je gelijkgestemde partners aan in plaats van partners gekozen vanuit onderbewuste patronen en pijn. Dat is wat sensual alignment is; lichaamsgericht werk om sensuele flow te creëren, waarmee jij kunt verbinden, ontwikkelen, aantrekken en manifesteren.

| Lees ook: De helende werking van edelstenen voor je vrouwelijke energie |Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.