TOP
Wild Wisdom

Zelf tincturen maken om je vrouwelijke & seksuele energie te versterken

Tincturen maken vrouwelijke & seksuele energie

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag.

Tincturen zijn krachtige plantaardige substanties gemaakt van plantendelen, hars, bloemen, bladeren en andere magische bestanddelen uit de natuur. Van deze samenstelling wordt een houdbare oplossing gemaakt door er een fractie alcohol aan toe te voegen. Zie het als een uittreksel van een kruid in alcohol. Door de alcohol worden veel voedende werkstoffen uit planten opgelost in de substantie. Wanneer je nog wat extra water toevoegt, zorgt dit ervoor dat de celwanden van de planten opzwellen en hun bijzondere werkstoffen nog beter afgeven om body & mind te voeden. Wist je dat tincturen je ook kunnen helpen je vrouwelijke & seksuele energie te versterken? Lees verder om te weten hoe!

Zelf tincturen maken om je vrouwelijke & seksuele energie te versterken

We leven in een wereld met veel prikkels en afleiding. Hierdoor handelen veel vrouwen vanuit hun yang-energie. Om meer te verbinden met je yin-energie kun je tincturen maken die jouw vrouwelijke energie stimuleren. Juist als je meer wil verbinden met de bron, de essentie van het vrouw zijn, is het belangrijker dan ooit om niet te grijpen naar kunstmatige middelen. Versterk de connectie met je vrouwelijke en seksuele energie door middel van natuurlijke kruidentincturen. Een prima alternatief voor de bewuste vrouw die opnieuw met zichzelf en haar partner wil verbinden.

Kruidentincturen om je vrouwelijke & seksuele energie te versterken zijn er vooral om meer in contact te komen met je lichaam en de eros stroom die altijd in jou aanwezig is. Deze seksuele energie is jouw life force om te creëren. Het creëren van nieuw leven natuurlijk, maar ook creatie in de zin van kunst, nieuwe plannen, projecten of het laten ontstaan van creatieve ideeën. Deze life force is jouw levensenergie. Je intuïtie zal sterker zijn als je volledig connected bent met je feminine energie. Ook zul je gemakkelijker kunnen vertrouwen op je innerlijke wijsheid. Een oeroud instinct dat in ons vrouwen huist en dat van generatie op generatie wordt overgedragen.

Hoe maak je zelf een kruidentinctuur?

Om een goede kruidentinctuur te maken met een mooi resultaat, kun je het beste met verse kruiden of bloemen werken. Gedroogde bloemen of kruiden zijn echter ook een goed alternatief. Zelf een kruidentinctuur maken bestaat uit een aantal stappen:

  1. Snijd de kruiden of bloemen met een scherp mes klein, zodat de werkzame stoffen niet verloren gaan.
  2. Doe de deeltjes planten, bloemen of kruiden in afsluitbare glazen pot. Denk aan een weckpot, of een schoongemaakte jampot.
  3. Vul dit plantenmengsel aan met alcohol. De verhouding is 1 deel planten of kruiden op 1 deel alcohol als het gaat om verse planten of bloemen. Bij de gedroogde variant ligt de verhouding net even anders: 1 deel gedroogde planten op 5 delen alcohol.
  4. Sluit de pot af en schud goed door elkaar. Hierna zet je de pot op een plek waar het veel licht vangt, maar niet in de felle zon.
  5. Schud de pot iedere dag eventjes gedurende een week of vier. Dan hebben alle werkzame stoffen zich in de alcohol opgelost. 
  6. Giet de tinctuur door een zeef (koffiefilter werkt ook) en giet het vervolgens (met trechter) over in donkere flesjes met pipetje om mee te druppelen. Plak er een etiket op met de samenstelling en datum.

Wanneer je je tinctuur vervolgens op een koele, donkere plek bewaard, is het zo’n 3 jaar houdbaar.

Welke tincturen stimuleren je vrouwelijke & seksuele energie?

Onderstaand vier hele fijne blends van bloemen, planten, kruiden en zelfs paddenstoelen & schimmels om je vrouwelijke & seksuele energie te versterken. Je kunt zelf spelen met de hoeveelheden en eventueel bestandsdelen weglaten.

1. Ontspannen je sensualiteit toelaten

Om de spanning uit je lijf te halen en je sensuele zelf toe te laten, maak je een mix van kalotje (skullcap), linde, passiebloem, blauwe ijzerhard, kava en rozenblaadjes. Dit tinctuur kun je ongeveer 3 maanden dagelijks gebruiken. De effecten zul je na een paar weken al ervaren.

2. De liefde laten vloeien

Alles is fluid, niks staat vast. Jij bent fluid, maar ook de wereld om je heen. Ben je in je flow, dan ben je vloeibaar als water. Wendbaar en flexibel om alles aan te kunnen. Als een beekje kabbel je soepel door het leven. Deze tinctuur zorgt dat je meer in je flow komt, door letterlijk jezelf soepeler en vloeibaarder te maken. Van vast naar fluid met deze heerlijke bevochtigende formule voor mensen in een uitgeputte of droge staat. Je hebt hiervoor nodig: Amerikaanse ginseng, Shatavari, Maca, Jujube (plant of enkel de vrucht), Gynostemma, Damiana, gedroogde sinaasappelschil en Chinese peper (prickly ash). Je kunt 2 keer per dag 3-5 druppels innemen. Goed schudden voor gebruik.

3. Boost voor je seksuele uithoudingsvermogen

De seksuele stimulatoren en afrodisiaca in deze blend, zoals tribulus terrestris, maca, cacao, Aziatische ginseng, reishi en cordyceps (een schimmel) werken het beste als ze een tijdlang gebruikt worden. Overige bestanddelen zijn ashwagandha, gynostemma, vanille, stevia en kaneel. Gebruik voor het beste resultaat minimaal 6-12 weken. Ideaal voor vrouwen die op lange termijn een vitale life force (lees: vitale seksuele energie) willen opbouwen.

4. Breng de romantiek terug

Deze rokerige, romantische mix van damiana, kardemom, kava, maca en sinaasappel vermengen zich tot een heerlijke blend om een ​​ontspannen staat van zijn te creëren. Perfect voor diegenen die de romantiek willen inglijden. Gemakkelijk te maken doordat je maar een paar ingrediënten nodig hebt.

Alcoholpercentages om zelf tincturen mee te maken

Afhankelijk van het type tinctuur dat je wilt maken, verschillen de te gebruiken alcoholpercentages:

  • Tincturen van bloemen en bladeren: 30-50 % vol. alcohol
  • Tincturen van wortels en houtachtige delen van de plant: 50-70 % vol. alcohol
  • Tincturen van hars: 80-95 % vol. alcohol.

Om etherische olie op te lossen in alcohol heb je een alcoholpercentage van minstens 70% nodig. Voor het gebruik van tincturen in cosmetica of tincturen voor niet-ernstige kwaaltjes voor je thuisapotheek, kun je een neutrale alcohol gebruiken zoals jenever, wodka of brandewijn met 40% alcohol.

Benodigdheden om zelf tincturen te maken online kopen

Flesjes met pipetjes, trechters, potten en meer koop je bij een online shop zoals Helios. Maar ook bij Pit & Pit bijvoorbeeld, waar je tevens veel krachtige kruiden, voedende voedingsmiddelen en zeldzame zaden kunt vinden.

Heeft een van deze tincturen je in de mood gebracht? Zorg er dan voor dat je zowel voor als na de daad energetisch reinigt. Lees hier waarom je je energetisch moet reinigen voor en na seks. En hier lees je hoe je je energetisch kunt reinigen.

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.